Dukrą auginanti Simona Albavičiūtė-Bandita dalijasi iš sesers išmoktu taupymo būdu: pravers ir kitiems tėvams

Tėveliai sutiks, kad mažylio auginimas suteikia daug džiaugsmo, tačiau taip pat nulemia ir nemažas išlaidas. Nuo pirmųjų dienų vaikui reikalingos sauskelnės, higienos priemonės, barškučiai ir kitos smulkmenos, o pasak TV bei radijo laidų vedėjos Simonos Albavičiūtės-Banditos, mažyliui augant sąrašas tik ilgėja.

Simona Albavičiūtė-Bandita su dukra Maja.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Simona Albavičiūtė-Bandita su dukra Maja.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
 Simona Albavičiūtė-Bandita su dukra Maja.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Simona Albavičiūtė-Bandita su dukra Maja.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 3:02 PM

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ dalinasi, kad rūpinantis pirkėjų, auginančių mažamečius vaikus, patogumu, būtiniausių produktų vaiko krepšelį „Mažylių mugės“ metu galima rasti reikšmingai pigiau – tai ne tik padės sutaupyti, bet ir užtikrinti reikalingiausių priemonių atsargas itin mažomis kainomis į priekį.

TV ir radijo laidų vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita dalinasi, kad su pastebimai išaugusiomis šeimos išlaidomis teko susidurti vos tik gimus dukrai. Anot jos, pradėjus kur kas sveikiau maitintis bei ieškoti geriausios kokybės mėsos, žuvies, daržovių, patiriamų išlaidų suma ženkliai padidėjo.

Prioritetą skiria kūrybai ir fantazijai

Vis tik, kaip teigia ji pati, didžiausi finansiniai iššūkiai užklupo paaugus dukrytei – dvimetė Maja labai mėgsta knygeles, o kaip žinia, neretai jų norisi vis naujų, įdomesnių. Žinoma moteris pripažįsta – praeiti parduotuvėje pamačius vis kažką naujo, gražaus, smagaus ar nematyto yra be galo sunku.

„Teko išmokti šiuo požiūriu save kontroliuoti. Turbūt daugelis tėvų sutiks – nors iš pradžių norisi savo vaiką lepinti įvairiais pirkiniais, ilgainiui supranti, kad persistengti tikrai nereikia. Tai gali būti netgi žalinga. Įvairias knygeles ir veiklų žurnaliukus laikau „geraisiais“ pirkiniais, kurie mums yra būtini, tačiau daugybės naujų žaislų ar kitų ne itin reikalingų daiktų beveik neperkame. Žinoma, Maja turi mylimų žaislų, tačiau būtent mūsų dukrai jie greitai pabosta, o štai knygelės ją domina ir įtraukia“, – patartimi dalinasi S. Albavičiūtė-Bandita.

Prie mamos vaidmens jau pripratusi Simona stengiasi namuose ieškoti veiklų, kurios ne tik sudomina vaiką, tačiau ir padeda jį ugdyti. Ji atskleidžia, kad leidžiant laiką su dukra jai be galo smagu kurti įvairius šventinius atvirukus, džiovinti gėles ir užsiimti kitomis veiklomis, kurioms dažnai reikia ne specifinių daiktų, o kūrybos ir fantazijos arba interneto pagalbos.

S. Albavičiūtė-Bandita pabrėžia, kad svarbiausios visada yra emocijos, kurias suteikia procesas, kai vaikui leidžiama gaminti blynų tešlą ir šiek tiek išsiterlioti.

Didžiausias dėmesys – protingiems apsipirkimams

Visgi, Simona neslepia – auginant vaiką reikia ir daugybės kitų praktinių dalykų, be kurių niekaip neišsiversi. Kalbėdama ji prisimena Danijoje gyvenančios sesers praktikuojamą taupymo būdą, kuris padeda kontroliuoti savo išlaidas ir atliepti mažųjų poreikius.

Vienas iš sesers taikomų metodų – pasinaudoti akcijomis ir užsipirkti būtiniausių produktų į priekį, mat tai sumažina išlaidas vėlesniais mėnesiais. Sesers taikomą metodą S. Albavičiūtė-Bandita sako neretai išbandanti ir pati: „Kaip tik savaitgalį iš prekybos centro grįžau su aštuoniomis pakuotėmis sauskelnių, nors tikriausiai galėjau įsigyti kad ir 20, nes kainos perpus mažesnės. Tokius pirkinius, kaip ir visus kitus, tikrai galima ir reikėtų planuoti, nes tokiu būdu tėvams galima sutaupyti nemažą sumą. Visada smagu už gerą daiktą sumokėti šiek tiek mažiau, todėl pirkdama įvairius reikmenis vaikui mielai pasinaudoju įvairiomis nuolaidomis, o pirmenybę, žinoma, visuomet teikiu kokybei.“

Minėto prekybos tinklo Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė taip pat pritaria Simonai, kad tėveliai iš tiesų dažnai ieško galimybių sutaupyti – juk gimę mažyliai ne tik suteikia daugybę džiaugsmo bei laimės šeimai, tačiau ir neretai sukelia finansinį nerimą.

„Artėjant pavasariui suprantame, kad norisi vis labiau sutaupyti smagioms pramogoms ar išvykoms kartu su šeima. „Maxima“ jau daugelį metų skiria dėmesį tėveliams – siekia palengvinti finansinę naštą ir padeda sutaupyti suteikdama išskirtinius pasiūlymus „Mažylių klubo“ nariams, o taip pat šiemet pristatydama ir kūdikių bei vaikų prekių kategorijos mugę. Iki pat kovo 4 dienos vaikučius auginantys pirkėjai gali rasti mažomis kainomis įvairiausių prekių savo mažyliams – daugeliui jų taikoma net 40 proc. nuolaida. Pavyzdžiui, pradedant sauskelnėmis ar tyrelėmis, baigiant apranga ar išmaniaisiais prietaisais“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Kaip tikina „Maximos“ atstovė, apsiperkant protingai ir pasinaudojant geriausiais kokybiškų prekių pasiūlymais galima išties reikšmingai sutaupyti. Be to, pasirūpindami mažylių prekių atsargomis mažomis kainomis keliems mėnesiams į priekį, tėvai gali sutaupyti ir ilgalaikėje perspektyvoje.

Sumaniai taupant – išvengsite netikėtų išlaidų

Praplėsdama mintį apie sesers pastangas sutaupyti, Simona Albavičiūtė-Bandita taip pat priduria, kad šio metodo pagrindinė esmė – kiekvienai išlaidų sričiai susikurti atskirą sąskaitą. Šeimos išlaidos, įskaitant tenkančias vaiko auginimui, yra iš anksto paskaičiuojamos ir nusprendžiama, kiek pinigų per metus joms skirti.

Ši suma, pasak moters, išskaidoma į 12 dalių – po lygiai kiekvienam mėnesiui. Simona sako, kad taip tampa aišku, kokią dalį pajamų kiekvieną mėnesį reikia pervesti į vaiko išlaidų sąskaitą, o joje visuomet yra lėšų reikalingiems pirkiniams.

Be to, I. Trakimaitė-Šeškuvienė pastebi, kad tėvams svarbus ne tik išlaidų, bet ir laiko planavimas. Pasak jos, vis labiau matomas augantis pirkėjų, auginančių mažylius, poreikis, sumažinti apsilankymų skaičių skirtingose parduotuvėse. Todėl, anot „Maximos“ atstovės, šiuo metu vykstanti mugė – puiki galimybė skubantiems ir laiko stokojantiems tėveliams daugelį vaikui reikalingų prekių įsigyti vienoje vietoje net ir trumpam išeinant iš namų.

„Visiems tėvams itin svarbu turėti krepšelį su būtiniausiais mažylio priežiūros daiktais, todėl pasirūpinome, kad mugės kataloge tėvai galėtų rasti viską, ko gali prireikti ramiam laikui kartu su vaiku namuose, svečiuose, parke ar kavinėje“, – dalinasi I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.