Mamas džiuginkite visus metus: originalių ir naudingų dovanų idėjos

Pirmą gegužės sekmadienį minima Motinos diena – viena gražiausių pavasario švenčių, kai visas dėmesys atitenka mylimoms mamoms ir močiutėms. Vis tik norisi, kad šeimos moterys dėmesį, rūpestį ir meilę jaustų ne tik šią dieną. Vienas iš būdų – apdovanoti jas tuo, kas džiugintų visus likusius metus.

Dovanų idėjų gali būti pačių įvairiausių – nuo kelionių, sveikatos ar grožio procedūrų iki naudingų daiktų.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Dovanų idėjų gali būti pačių įvairiausių – nuo kelionių, sveikatos ar grožio procedūrų iki naudingų daiktų.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Dovanų idėjų gali būti pačių įvairiausių – nuo kelionių, sveikatos ar grožio procedūrų iki naudingų daiktų.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Dovanų idėjų gali būti pačių įvairiausių – nuo kelionių, sveikatos ar grožio procedūrų iki naudingų daiktų.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 10:41 AM, atnaujinta May 2, 2024, 3:43 PM

Dovanų idėjų gali būti pačių įvairiausių – nuo kelionių, sveikatos ar grožio procedūrų iki naudingų daiktų. Vienas iš geriausių variantų – išmanieji buities prietaisai, kurie stipriai palengvintų kasdienių darbų atlikimą, padėtų sutaupyti jėgų, brangaus laiko ir leistų jį skirti sau, artimiesiems, poilsiui ir mėgstamoms veikloms.

Prekybos centro internete „Varlė“ atstovė Alina Kazakevič dalijasi originalių, naudingų dovanų idėjomis, kurios mamas ne tik pradžiugins, bet ir padės gyventi lengviau bei patogiau.

Robotas dulkių siurblys

Robotai dulkių siurbliai – vieni populiariausių išmaniųjų buities prietaisų, kurie suteikia galimybę kasdien džiaugtis nepriekaištinga grindų švara, svarbiausia – be didelių pastangų.

Robotai dulkių siurbliai ypač pasitarnauja tuo atveju, jei namie auginate gyvūnus ar susiduriate su alergijomis. Kai kurie modeliai ne tik surenka ant grindų nusėdusias dulkes, trupinius, plaukus ir kitokius nešvarumus, bet ir jas išplauna – taip vienu šūviu galima nušauti du zuikius.

Be to, šiuolaikiniai robotai siurbliai pasižymi sumaniomis navigacijos sistemomis, funkcijomis, leidžiančiomis savaime išsituštinti, atpažinti objektus, o aptikus kiliminę dangą, automatiškai padidinti siurbimo galią. Vis tik tai – dar ne viskas. Galimybė suprogramuoti siurblio roboto veikimą taip, kaip jums norisi, užtikrins visada švarius ir tvarkingus namus.

Langų valymo robotas

Savo mamas ir močiutes taip pat galite pradžiuginti padovanoję langų valymo robotą – išmanų ir modernų prietaisą, garantuojantį nepriekaištingą langų, stiklų ir kitų paviršių švarą bei blizgesį. Šis įrenginys, kaip ir robotas dulkių siurblys, reikalauja minimalaus vartotojo įsitraukimo – beveik visą darbą jis atlieka už jus.

Naudodamas galingą siurbimo sistemą arba specialius magnetus ir judėdamas stiklu robotas pašalina visus nešvarumus ir purvą. Pastaruoju metu paklausesni yra siurbimo sistemas naudojantys robotai-valytuvai, kurie pasižymi dideliu universalumu – jais galima valyti ne tik langus, bet ir veidrodžius, dušo kabinos sieneles. Be to, šio tipo įrenginiai veikia ir juda greičiau, o ant langų paviršiaus palieka mažiau vandens žymių. Nepaisant to, visi langų valymo robotai naudoja inovatyvias navigacijos sistemas, kurios užtikrina saugų ir tikslų judėjimą stiklų paviršiumi.

Greitpuodis

Jei jūsų mama ar močiutė mėgsta skaniai pavalgyti, tačiau nenori ilgai suktis virtuvėje, galite jai padovanoti greitpuodį. Tai – specialus puodas, kuriame, naudojant aukštą slėgį, maistą galima paruošti greičiau (kartais sutaupyti net kelias valandas), patogiau, o neretai ir sveikiau: dėl trumpesnio virimo laiko maistas išsaugo daugiau naudingų medžiagų.

Svarbu ir tai, kad greitpuodis yra itin praktiškas ir universalus daiktas – jame galima paruošti bene bet kokį patiekalą. Kartu jis – labai ekonomiškas: kadangi maistas yra paruošiamas greičiau, sutaupoma nemažai elektros energijos arba dujų.

Virtuvės kombainas

Buitį gerokai palengvintų ir virtuvinis kombainas – naudingiausių ir būtiniausių virtuvinių prietaisų derinys, kuris gali pjaustyti, tarkuoti, trinti ir malti, plakti, maišyti ir atlikti daugybę kitų funkcijų. Universalus prietaisas ne tik puikiai gelbėja gaminant, bet ir padeda sutaupyti.

Tiesa, prieš perkant virtuvinį kombainą naudinga apgalvoti, kurios funkcijos mamai ar močiutei bus reikalingos. Neabejotinai daug naudos duos kombainas, turintis skirtingų smulkinimo ir pjaustymo diskų. Jei jūsų mama ar močiutė mėgsta gaminti įvairius kepinius, vertėtų pagalvoti apie kombainą, kuris komplekte turi tešlos minkymo kablius, plakimo ir maišymo šluoteles.

Kavos aparatas

Galbūt jūsų mama ar močiutė – didelė kavos mėgėja? Jei be šio gėrimo ji negalėtų ištverti nė dienos, pradžiuginkite ją moderniu kavos aparatu. Renkantis šį prietaisą verta atsižvelgti į jų skirtumus ir galimybes.

Pirmiausia, kavos aparatai skirstomi į kapsulinius ir automatinius. Pastarieji užtikrina itin efektyvų kavos gaminimo procesą – užtenka vos kelių mygtukų paspaudimų ir galima mėgautis gardžiais gėrimais. Be to, automatiniai kavos aparatai neretai turi ir pieno plakimo sistemas, kurios papuošia gėrimus šilkine, kremine pieno putele.

Šiuolaikiniai kavos aparatai turi ir daugiau naudingų sistemų, kurios kavai suteikia ypatingą aromatą, padeda paruošti net du kavos puodelius vienu metu ar 17 skirtingų kavos gėrimų. Kai kurie aparatai pasižymi ir išmaniosiomis funkcijomis, pavyzdžiui, galimybe jį prijungti prie išmanios namų sistemos ar valdyti jį balsu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.