Lietuvės mergaitės sukurtą žaislą jau galima įsigyti šimtuose parduotuvių visame pasaulyje

9 metų lietuvė Liepa sukūrė žaislą, kurį jau galima įsigyti IKEA parduotuvėse visame pasaulyje, įskaitant ir Baltijos šalis. Mėlynas pliušinis katinas, pasiūlytas lietuvės, buvo atrinktas iš daugiau nei 66 tūkstančių vaikų piešinių iš viso pasaulio.

Mėlynas pliušinis katinas, pasiūlytas lietuvės Liepos, buvo atrinktas iš daugiau nei 66 tūkstančių vaikų piešinių iš viso pasaulio.<br>IKEA nuotr.
Mėlynas pliušinis katinas, pasiūlytas lietuvės Liepos, buvo atrinktas iš daugiau nei 66 tūkstančių vaikų piešinių iš viso pasaulio.<br>IKEA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2021, 10:56 AM

Jis tapo riboto kiekio kolekcijos SAGOSKATT dalimi ir kartu su kitais IKEA žaislais dalyvauja socialiniame projekte, kurio tikslas – paremti pokyčius šeimos krizių centre.

„Labai džiaugiausi pamačiusi savo sukurtą žaislą. Atrodo visai kaip piešinyje – net ir nedidelės klaidelės paliktos, todėl jis išėjo dar įdomesnis. Jei būčiau žinojusi, kad mano žaislas dalyvaus renkant aukas, tikrai būčiau nupiešusi katiną su apsiaustu, kad atrodytų kaip superherojus“, – pamačiusi jau pagamintą žaislą, pirmaisiais įspūdžiais dalijosi Liepa.

„Mergaitei iš Lietuvos laimėjus tarptautinį IKEA piešinių konkursą, atrodė teisingiausia dalį už jos sukurtą žaislą gautų lėšų paaukoti šeimos krizių centrui. Ši iniciatyva tapo dalimi IKEA socialinio projekto „Pastebėk smurtą“, kurio tikslas – šviesti visuomenę, padėti atpažinti įvairias smurto formas ir prisidėti prie gyvenimo sąlygų gerinimo krizių centre, kur laikinai glaudžiasi nuo smurto nukentėjusios šeimos“, – pasakoja IKEA Korporatyvinės komunikacijos vadovė Baltijos šalims Renata Dantė.

Perkant specialiai pažymėtus žaislus parduotuvėje IKEA Vilniuje, 1 Eur nuo išleistos sumos paaukojamas pokyčiams krizių centre.

Siekiant sukurti kolekciją SAGOSKATT, vaikai iš viso pasaulio buvo kviečiami piešti savo svajonių žaislus. IKEA komisija Švedijoje atrinko kelis geriausius piešinius, kurie ir tapo riboto kiekio kolekciją sudarančiais minkštaisiais žaislais.

Šių metų IKEA‘os pliušinių žaislų kolekciją kūrė penki vaikai. Be lietuvės, konkurse laimėjo vaikai iš JAV, Kanados, Lenkijos, Rusijos. Lietuvė yra tarp jauniausių šių metų nugalėtojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.