Prienuose kuria neeilinę žaidimų aikštelę: patiks vaikams, o tėveliams primins vaikystę

Skatinant savanoriškas bendruomeniškas iniciatyvas ir siekiant įkvėpti pavyzdžiu, šiais metais pristatytas socialinis projektas #Bendranoriai. Penkias nesunkiai nukopijuojamas idėjas jau pristačius įvairiuose Lietuvos miesteliuose, šį ketvirtadienį bendranoriai kviečia į Prienus, kur bus sukurtas žaidimų „įspaudas“ vaikams, padėsiantis lavinti stambiąją motoriką – jos lavinimas labai svarbus tolimesniam vaiko fiziniam bei protiniam vystymuisi.

Prienuose kuria neeilinę žaidimų aikštelę.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Prienuose kuria neeilinę žaidimų aikštelę.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-20 15:35

Dvelkia nostalgija

Šį ketvirtadienį, rugsėjo 21 d., 14 val. parkelyje prie Prienų meno mokyklos jos auklėtiniai ir prie jų prisijungę gyventojai kurs kitokią žaidimų aikštelę – ištapys įvairius labirintus, šokinėjimų, pritūpimų, apsisukimų reikalaujančias trasas.

„Pasirinkta vieta yra gryname ore, graži ir gana populiari, šalia jos įsikūręs vaikų darželis ir pastatyta įprasta žaidimų aikštelė. O dabar vaikams bus sukurta dar viena nauja ir įdomi, kiek kitokia nei įprastos aikštelės, pramoga“, – sako projektą #Bendranoriai įgyvendinančios Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) komunikacijos specialistė Agnė Vnarauskienė.

Ant šio žaidimų „kilimo“ vaikai galės vykdyti įvairias užduotis ir rungtyniauti su savo draugais, broliukais ir sesutėmis. Šie žaidimai patiks ir tėvams ar seneliams, nes nostalgiškai primins jų pačių vaikystę, kai piešimas kreidelėmis ant asfalto, aktyvūs lauko žaidimai buvo itin populiarūs, ypač – šokinėjimo žaidimas „Klasės“.

Anot ESFA atstovės, atsiradus vis daugiau karstyklių tipo žaidimų aikštelių, jų populiarumas kiek prislopo, tačiau – visai be reikalo.

„Tokios žaidimų trasos padeda lavinti stambiąją motoriką, kuri apima viso kūno raumenis, fizinę ištvermę ir galią, pusiausvyrą, koordinaciją. Atliekant įvairius šokinėjimo, pritūpimų reikalaujančius žaidimus yra ugdomas ir ritmo jausmas, dėmesingumas ir susikaupimas, žaidžiant vystomas gebėjimas derinti savo ir kitų vaikų veiksmus, taigi, rungtyniaudami vaikai, šiuo atveju, mokosi ir laikytis taisyklių“, – sako A. Vnarauskienė ir kviečia visus prisijungti į renginį, kur smagią žaidimų aikštelę vaikams galėsime kurti kartu.

Tai – šeštoji projekto žinutė visuomenei

Vaikų žaidimų „kilimas“ – jau šeštoji projekto #Bendranoriai iniciatyva. Pirmoji – išskirtinė atsipalaidavimo, meditacijos ir ramybės erdvė, atverta Birštone, o ją globoja fotografė ir socialinių projektų kūrėja Neringa Rekašiūtė.

Antroji, globojama visuomenininkės Lukos Lesauskaitės, įkurta Pasvalio sporto parke – ant jo rampų buvo įamžintos įvairios matematikos formulės, istorinės datos ir kiti, mokymosi procese praversiantys, faktai.

Trečioji netradicinė instaliacija, globojama aktorės Inetos Stasiulytės, atsirado Lazdijų Nepriklausomybės aikštėje – ten ant įrengtų veidrodžių renginio svečiai buvo kviečiami išsirinkti palinkėjimus, nusifotografuoti ir nuotraukomis, o kartu ir emocija, pasidalinti su kitais.

Ketvirtosios iniciatyvos, globojamos mokslo žurnalistės Godos Raibytės–Aleksos, metu šalia Ignalinos pagrindinio paplūdimio buvo atidengtas informacinis stendas su žvaigždžių žemėlapiais, skirtais išmokti pažinti visus žvaigždynus.

Į penktąją iniciatyvą Alytaus Jaunimo parke jos globėjas Gabrielius Liaudanskas–Svaras kvietė senjorus ir visus miesto gyventojus. Čia įkurta nauja socializacijos erdvė, kurioje įrengti lauko šachmatų-šaškių, kryžiukų-nuliukų ir laivų mūšio stalo žaidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.