Pasidalino idėjomis, kaip visa šeima gali pažymėti Užgavėnes

Ieškote informacijos, kaip nuotaikingai paminėti Užgavėnes, įtraukiant ir sudominant visą šeimą? Puikiai žinoma, jog maistas visuomet suvienija šeimą prie bendro stalo, o Užgavėnių maisto gaminimas, manome, būtų puikus būdas kūrybiškai susivienyti virtuvėje.

Atgaivinkite vaikystės skonį su širdies formos blynais Užgavėnių proga.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Atgaivinkite vaikystės skonį su širdies formos blynais Užgavėnių proga.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 9:01 AM, atnaujinta Feb 19, 2024, 11:30 AM

Tam, kad maisto gamyba slystų kaip per sviestą, pasiūlysime keletą priemonių jai palengvinti. Ne paslaptis, jog blynai – neatsiejamas Užgavėnių racionas. Jų paruošimui būtinos kokybiškos keptuvės, tad truputį apie jas.

Ką daryti, kad blynai nepriliptų?

Jei esate didelių plonų lietinių blynų mėgėjai, tačiau sunkiai sekasi juos išlieti įprastoje keptuvėje – blynai prilimpa, gaunasi nelygios formos ir pan., turėkite omenyje, jog dabar galima įsigyti ir specialią lietiniams skirtą keptuvę. Ir ne bet kokią, o elektrinę!

Nelipni keptuvės danga ir reguliuojamas termostatas suteikia galimybę išlieti net iki 30cm skersmens nuostabius Užgavėnių lietinius. O toliau su lietiniais, kur jau fantazija neša... Galima įvynioti juos su kumpiu ir sūriu, bananais, varške, grybais – pagal jūsų autentišką skonį ir užgaidas.

Jei visgi norisi tradicinių Užgavėnių mielinių blynų, tačiau vargstate išgaudami jų formą – keptuvė su specialiai blynams skirtais grioveliais yra jūsų išsigelbėjimas. Anglinio plieno, dengto nelimpančia danga, keptuvė leis lengvai iškepti 8cm skersmens mielinius ar įprastus blynus.

„Tokiai keptuvei reikalingas itin mažas riebalų ar aliejaus kiekis, todėl blynai nebus persisunkę riebalais. Keptuvė itin universali, nes tinkama elektrinėms, halogeninėms, dujinėms, keramikinėms ir indukcinėms viryklėms“, – patarimais dalinasi prekybos centro internete „Varle.lt“ produkto vadovė Ina Gadeikienė.

Kaip paskatinti vaikus valgyti blynus?

Sukate galvą, kaip paskatinti vaikus valgyti blynus? Nuotaikinga keptuvė su šypsenėlių įspaudais suteikia galimybę iškepti „besišypsančius“ blynus-veidukus, kuriuos jūsų mažieji kaipmat pamėgs!

Keptuvėje yra specialūs grioveliai, skirti išlieti blynų tešlą, kad blynų kraštai gautųsi dailios formos, o pačiame griovelyje yra specialūs šypsenėlės formos įspaudai, priversiantys „nusišypsoti“ ne tik blynus, bet ir jūsų vaikus. Beje, šitokia keptuvė puikiai tinka ir nuotaikingiems kiaušiniams kepti. Patogi, nes tinkanti visų tipų viryklėms.

Širdelės formos blynai

Ar dar pamenate „čirvinius“ blynus? Kvepia vaikyste... Atgaivinkite vaikystės skonį su širdies formos blynais Užgavėnių proga.

„Tiesa, šiandien galima įsigyti ir įdomesnių „čirvinių“ blynų keptuvių, pavyzdžiui, besisukančią vaflinę. Puiki, sandariai uždaroma ketaus keptuvė neleis tešlai ištekėti ir išspaus tobulą širdelės formą jūsų blynuose. Keptuvė – vaflinė yra besisukanti, ją galima lengvai apversti. Blynus pavyksta iškepti vienodai ir itin lengvai“, – sako ekspertė I. Gadeikienė.

Tiems, kam pabodo Užgavėnes pasitikti su blynais, puiki alternatyva – grybukų kepimas. Grybukai, be abejo, savo kvapu ir skoniu taip pat dažną nostalgiškai sugrąžins į vaikystę. Na, o šiandien šiuo vaikystės skoniu galite dalintis jau su savo vaikais ir tam galimybę suteikia puikios, specialiai grybukams skirtos keptuvės. Speciali, grybukų įspaudus turinti keptuvė, leidžia greitai ir efektyviai kepti grybukų formos blynus, vaflius ar sausainius – pagal jūsų pasirinkimą. Antilipinė danga užtikrina lengvą keptuvės valymą po kepimo. Iškeptus grybukus galite aplieti šokoladiniu ir/ar cukriniu glajumi.

Taigi, šiandien Užgavėnes pasitikti išties lengva – keptuvių pasirinkimas apstus, belieka išlaisvinti fantaziją, kokių blynų norisi jums. O jei fantazijos pristigote, internetinė parduotuvė „Varle.lt“ dovanoja receptų knygą perkant kokteilinę, kad pasisėmę gardžių idėjų, džiugiai sutiktumėte Užgavėnes!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo