Pavasarį pasitikite stebėdami gamtos vaizdus iš viršaus: įspūdingiausių apžvalgos bokštų sąrašas

Keliaukite, atraskite ir patirkite įspūdžius be trukdžių – tik „Telia“ 5G internetas veikia visoje Lietuvoje!

Pavasarį įspūdingiausi apžvalgos bokštai Lietuvoje.<br>lrytas.lt koliažas
Pavasarį įspūdingiausi apžvalgos bokštai Lietuvoje.<br>lrytas.lt koliažas
Kirkilų apžvalgos bok<br>Biržų TVIC nuotr.
Kirkilų apžvalgos bok<br>Biržų TVIC nuotr.
Metelių apžvalgos bokštas.<br>Archyvo nuotr.
Metelių apžvalgos bokštas.<br>Archyvo nuotr.
Pagramančio regioninio parko Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bok<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagramančio regioninio parko Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bok<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 7:00 PM

Žaliuojančios lapijos, pražydusios pirmosios gėlės ir bundančios gamtos vaizdai iš aukštai gali užgniaužti kvapą. Dalijamės apžvalgos bokštų sąrašu, kurie yra patys gražiausi, aukščiausi, o nuo jų atsiverianti panorama – įspūdingiausia.

Kirkilų apžvalgos bokštas

Biržų rajone įrengtas bokštas lankytojus sužavi išskirtine savo forma – vieniems primena nuskendusį laivą, kitiems mėnulį. Šis bokštas išskirtinis ne tik forma, bet ir tuo, ką pamatysite į jį užlipę Pakilę į 32 metrų aukštį po savo kojomis išvysite net 30 žėrinčio vandens pilnų smegduobių – bendrai vadinamų Kirkilų draustinio karstiniu ežerynu. Pavasarį jame bundanti gamta su savo gyventojais tiesiog gniaužia kvapą.

Ir tai ne viskas. Palei ežeryną įrengtas pažintinis gamtos takas su pontoniniais tilteliais suteikia galimybę šiuos nepakartojamus vandens telkinius apžiūrėti iš arti. Kad veiklos čia nepritrūktų ir šeimoms su vaikais, jūsų paslaugoms – vaikų žaidimo aikštelė, „Garsų gaudyklė“ ir paslaugų stotelė. Kadangi parke taip pat veikia belaidis interneto ryšys ir pilna staliukų, laužaviečių bei viešųjų tualetų, ilsėdamiesi bei tyrinėdami aplinką čia puikiai galite praleisti net ir ištisą dieną!

Medžių lajų takas

Daugeliui gerai pažįstamas, bet pavasarį jį verta atrasti iš naujo. Šio tako išskirtinumas, kad einate palei medžių lajas – šakas ir lapiją. O kada geriausia pamatyti, kaip sprogsta medžiai? Žinoma, kad pavasarį, todėl nesigailėsite čia užsukę ir dar kartą.

300 metrų ilgio tako pabaigoje laukia 36 metrų aukščio liaudiškais motyvais dekoruotas apžvalgos bokštas nuo kurio taip pat atsivers ypatingas vaizdas.

Jurakalnio apžvalgos bokštas

Akmenės rajone stovintis bokštas nėra itin žinomas, bet būtent pavasarį nuo jo atsiveria geriausias vaizdas. 15 m aukščio Jurakalnio apžvalgos bokštas pavadintas geologinio juros periodo garbei. Nuo jo viršaus pamatysite Ventos regioninį parką, Ventos upės slėnį, Jurakalnio griovos atodangą ir Papilės piliakalnį.

Vėliau aplink bokštą esantys medžiai sužaliuoja ir pridengia geologinius lobius.

Snaigyno-Veisiejų apžvalgos bokštas

Lazdijų rajone esantis bokštas stovi ant Snaigyno ežero pietvakarinio kranto Veisiejų regioniniame parke. Žvalgydamiesi nuo 15 m aukščio platformos išvysite nuostabią panoramą, kurios centre – pavasarį pasitinkantis Snaigyno ežeras ir jo dailiai vingiuojančių pakrančių linija bei vandens mėlyje boluojančios salos.

Akį traukia ne tik vaizdas iš bokšto, bet ir pats taurės formas bokštas, kuris stovi tiesiog lygiame lauke.

Metelių apžvalgos bokštas

Dar vienas Lazdijų rajone esantis apžvalgos bokštas. Šiaudų ryšulį primenantis apžvalgos bokštas kviečia stebėti ne tik vaizdais į Kemsinės pievas, Metelių ir Dusios ežerų panoramas, bet ir pasitikti pulkus gulbių, juodakaklių narų ir ančių. Turbūt nė nereikia klausti, kada jie aktyviausi? Žinoma, pavasarį.

Pagramančio apžvalgos bokštas

Tai pats naujausias bokštas Lietuvoje, kuris lankytojams atvertas tik praėjusiais metais. Nuo šio bokšto atsiveria į Akmenos ir Jūros upių santakos panoramą. Būtent pavasarį šios upės pačios gyvybingiausios ir srauniausios, tad ir vaizdas – pats įspūdingiausias. Šis bokštas įspūdingas ir tuo, kad jame įrengtas ir 65 metrų tiltas-regykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.