22 kempingų Lietuvoje sąrašas: įkandamos kainos poilsiui ant jūros kranto ir kurortuose

Atrasti Lietuvą kartais sutrukdo didelės išlaidos nakvynei, o gyvenantys mieste dažnai nori pabūti arčiau gamtos. Geriausias būdas tai padaryti – pailsėti kempinguose, kurie turi visą reikiamą infrastruktūrą, įkurdinti ypatingai gražiose Lietuvose vietose, o kainos įkandamos daugeliui.

Poilsis kempinguose ir pigesnis, ir arčiau gamtos.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Poilsis kempinguose ir pigesnis, ir arčiau gamtos.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Palangos kempingas.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Palangos kempingas.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Kempingas Birštone.<br>I.Jūraitės nuotr.
Kempingas Birštone.<br>I.Jūraitės nuotr.
Keliautojai su nameliais ant ratų laukiami ir Drevernos kempinge.<br>Drevernos uosto nuotr.
Keliautojai su nameliais ant ratų laukiami ir Drevernos kempinge.<br>Drevernos uosto nuotr.
Kempingas šalia Ukmergės.<br>Organizatorių nuotr.
Kempingas šalia Ukmergės.<br>Organizatorių nuotr.
Pasvalio kempingas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Pasvalio kempingas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 7:00 PM

Palangos kempingas

Prieš keletą metų renovuotas ir net traukinio vagoną, kaip nakvynės vietą, siūlantis Palangos kempingas tikrai puikus pasirinkimas norintiems netradicinio poilsio pajūryje, gamtos apsuptyje netoli jūros. Kempingas yra Nemirsetoje priima tiek miegančius palapinėje, tiek ir atkeliaujančius su kemperiais, o jūra – už 600 metrų.

Kempingas prie Vištyčio ežero

Jei norite pamatyti ir atokesnes Lietuvos vietas – apsistokite kempinge „Pušelė“, kuris įsikūręs visai pasienyje, ant Vištyčio ežero kranto. Kempingo teritorijoje yra muziejus „Metalo fantazija“, o miško tankmėje slepiasi mūsų Senojo Baltų tikėjimo aukuras. Apsistoti galima ir mediniuose nameliuose.

Kempingas Ventės rage

Poilsio ir laisvalaikio centras „Ventainė“ yra įsikūręs ant Kuršių marių kranto, vaizdingame Ventės rago pusiasalyje. Pagrindinė veikla – visus metus veikiantis viešbutis, bet šiltuoju metų laiku nuo gegužės 1 dienos galima apsistoti ir europinius standartus atitinkančiame 3* kempinge, kuriame yra pilnai įrengta 30 aikštelių kemperiams ir 40 vietų palapinėms. Iš šio kempingo patogu pasiekti Nidą, nes vasaros sezono metu keleivius reguliariai plukdo katamaranas.

Nidos kempingas

Kasmet atostogaujančius vis stebina augančios nakvynės kainos Nidoje, kai už vieną naktį tenka pakloti tiek, kiek prabangiame Prancūzijos kurorte. Tam yra išeitis – galima nakvoti Nidos kempinge, kur nakvynė suaugusiam kainuoja 10 eurų, o palapinės vieta – 8–12 eurų priklausomai nuo jos dydžio. Nidos kempingas įsikūręs pusiaukelėje tarp Kuršių Marių (25 minutės pėsčiomis) ir jūros (apie 15 minučių pėsčiomis).

„Obuolių sala“

Unikalus kempingas įkurtas tikroje žinomo Lietuvos gamtininko Pranciškaus Šivickio užveisto obelų sodo saloje Lietuvoje „atvežė“ tikrus užsienio standartus kempingams. Grabuosto ežere netoli Molėtų moderniai įrengtas kempingas siūlo poilsį nameliuose, palapinėse ar kemperiuose. Vienintelis patekimas į kempingą – siauras tiltelis. Kadangi kempingas obuolių sode, tad čia netrūksta pavėsio, įrengtas paplūdimys su čiuožyne vaikams, galima išsinuomoti inventorių pasiplaukiojimui ežere.

Alytaus kempingas

Naujausias kempingas Lietuvoje atsidarys šią vasarą – jau kelis metus jis kyla Dzūkijos sostinėje ir žada svečius priimti pasirūpindamas visais patogumais. Kempingas įsikurs šalia alytiškių ir miesto svečių pamėgto restorano „Šašlykinė“, miško apsuptyje. 

Pasvalio kempingas

Pasvalys retai patenka į turistinius maršrutus, bet miesto parke įsikūręs „Camping Pasvalys“ sulaukia labai puikių atsiliepimų, kaip puiki vieta visos šeimos atokvėpiui. Poilsiui galima pasirinkti vietą palapinei, kemperiui ar nakvynę naujuose mediniuose nameliuose. Kempingo teritorijoje įrengta vaikų žaidimų aikštelė, įrengtos net dvi kavinės.

Joniškio kempingas

Joniškio rajone Gataučiuose įsikūręs daug liaupsių sulaukiantis „Sunny Night Camping & Hostel“. Tai patogi vieta apsistoti norintiems aplankyti Tervetės parką – šis kempingas yra netoli jo. Šis kempingas įspūdingas ir savo istorija – tai šimtametė sodyba, kadaise buvusi pašto stotis, įkurta 1910 metais. Stotis aptarnavo arklių pašto maršrutą tarp Rygos ir Karaliaučiaus (dabartinio Kaliningradas). Šio kempingo išskirtinumas – hipiška atmosfera, kviečianti atsipalaiduoti ir pasimėgauti saulėtomis naktimis.

Druskininkų kempingas

Daugelis nė nežino, kad kurorto centre šalia visų lankytinų objektų yra 200 vietų kempingas. Čia ne tik galima statyti palapinę, atvykti su kemperiu, bet ir apsistoti mobiliuose nameliuose ar net vigvamuose. Vasaros metu veikiančiame kempinge veikia kavinė, yra bevielis internetas, svečiai gali atvykti su augintiniais, tad ne veltui jam suteiktas 4* įvertinimas.

Kempingas Birštone

Kurorto pakraštyje, gamtos apsuptyje šalia Birštono ežerėlių, Žvėrinčiaus miško ir „Vytautas Mineral SPA“ įrengtas kempingas išskirtinis ir savo nameliais, kurie yra išgaubtais pusapvaliais stogais. Taip pat čia įrengtas ir naujoviškas „Glamping“ – prabangios didelės palapinės su elektra ir patogumais. Kempingo teritorijoje veikia baras, o šalia – neseniai atsidaręs 12 metrų aukščio laipiojimo bokštas „Smagu lipti“.

Kempingas prie Dusios ežero

Jei norite pakeliauti po Dzūkiją, verta apsistoti kempinge „Vitrūna“, kuris įsikūręs ant Dzūkijos mariomis vadinamo Dusios ežero kranto. Puikus krantas tinka net ir mažiems vaikams, o žvejai džiaugsis galimybe pažuvauti. Aplink taip pat nemažai turistinių objektų Metelio apžvalgos bokštas, interaktyvus Metelio regioninio parko lankytojų centras.

Kempingai Vilniuje

Parodų rūmų „Litexpo“ papėdėje prie Neries įsikūręs kempingas „Vilnius City“. Netoli kempingo yra kartodromas, prekybos centras, kavinės, o sostinės centras pasiekiamas ir viešuoju transportu, tad tai puiki proga apžiūrėti Vilnių.

Dar vienas kempingas pačioje sostinės širdyje, Paupio rajone „Downtown Forest Hostel & Camping“ iš kurio lankytinos vietos pasiekiamos pėsčiomis. Kempingas garsėja savo meniška atmosfera ir puikiais koncertais.

Kempinas Kaune

Prie Lampėdžių ežero įsikūręs „Kaunas CampInn“ kempingas kviečia pasimėgauti gamtos prieglobsčiu, maudynėmis ir pailsėti nuo miesto šurmulio. Kempingas yra miesto pakraštyje, bet šalia pagrindinio kelio į centrą, kursuoja ir viešasis transportas.

Mindūnų kempingas

Dar vienas kempingas netoli Molėtų, ant Baltojo lakajo ežero pakrantės Labanoro girioje įsikūręs „Mindūnų kempingas“. Šiame kempinge yra visi reikalingi patogumui, puikus paplūdimys su liepteliais, įrengta pirtis ir kubilas. Visai šalia kempingo pastatytas Baltųjų Lakajų apžvalgos bokštas, nuo kurio atsiveria nuostabūs ežero ir regioninio parko vaizdai.

Kempingas Ukmergėje

Ant Šventosios upės kranto Šventupės miestelyje šalia Ukmergės prieš kelerius metus svečius apsistoti pakvietė „River Camping“. Šiame kempinge netrūksta renginių – organizuojami koncertai ar kino vakarai, vaikams įrengta žaidimų aikštelė.

Kempingas prie Kuršių marių

Išsiplėtęs ir gausybę įvairių paslaugų siūlantis „Drevernos uostas“ kviečia apsistoti ir atvykstančius su palapinėmis ar kemperiais. Tiesa, reikia įvertinti, kad vietos kemperiams ir palapinėms, visai šalia tako vedančio į Drevernos bokštą ir Drevernos uosto kranto. Na, o jei šurmulio nebijote, verta užsukti į Drevernos kempingo poilsio ir pramogų kompleksą, kuriame įrengtas visus metus veikianti vandens pramogų erdvė su lauko ir vidaus baseinais, pirtimis ir net vaikiškomis vandens čiuožyklomis.

Kempingas pajūryje

Dar vienas kempingas šalia Baltijos jūros įsikūręs visai prie pat Olando kepurės, o ir vadinasi taip pat – „Olando kepurė“. Komplekse yra viešbutis, kavinė, nameliai ir pušų paunksnėje skirtos vietos palapinėms. Iki jūros – tik 500 metrų!

Kempingas Zarasuose

Ant Zaraso ežero kranto, šalia Zarasų laipynių parko galite apsistoti Zarasų kempinge. Čia teikiamos ir valčių, baidarių ir dviračių nuomos paslaugos, galima apsistoti ir nameliuose.

Kempingas pajūryje

Šalia Girulių paplūdimio ir vos 7 km nuo Klaipėdos centro įsikūręs „Pajūrio kempingas“ kviečia apsistoti tiek nameliuose, tiek ir palapinėse ar kemperiuose. Kempinge įrengtos krepšinio, tinklinio ir teniso sporto aikštelės, o šalia eina dviračių takas.

Kempingas Trakuose

Ant Galvės ežero kranto su vaizdu į Trakų pilį įsikūrusi poilsio oazė „Slėnis“, kuriame vyksta įvairūs renginiai, galima apsistoti tiek nameliuose, tiek ir palapinėse, norintys galės išmėginti jėgas buriuodama ar mėgautis tingiu poilsiu paplūdimyje ant gultų.

Kempingas Biržuose

Ant Širvėnos ežero kranto šalia pėsčiųjų tilto į Astravo dvarą užsukti kviečia Biržų kempingas. Čia yra užkandinė, lauko boulingas, vaikų žaidimų aikštelė, hamakai, paspirtukų nuoma ir kitos pramogos.

Kempingas Anykščiuose

Šventosios upės pakrantėje miesto centre įsikūręs kempingas „Po žvaigždėm“ laukia klientų su palapinėmis ar kemperiais. Kempinge įrengta vaikų žaidimų aikštelė, šalia – dviračių takas ir paplūdimys maudynėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.