Kur švęsti Motinos dieną? 19 beveik ilgojo savaitgalio renginių visoje Lietuvoje

Nedarbo diena trečiadienį, bet daugybė žmonių pasinaudojo galimybe džiaugtis pavasariu bei skirti daugiau laiko Mamos dienai. Nesvarbu, sveikinsis jus ar sveikinsite jūs – „ačiū“ galima pasakyti ne tik įteikiant gėlių ir dovaną, bet pasiūlant nuveikti kažką įdomaus kartu. Ką? Dalijamės idėjomis, kad Lietuvoje smagaus visai šeimai vyks gegužės 1–5 dienomis.

Atšvęskite Mamos dieną nuveikdami kažką kartu.<br>„Freepik“ nuotr.
Atšvęskite Mamos dieną nuveikdami kažką kartu.<br>„Freepik“ nuotr.
Iniciatyva „Mama mums rūpi“ ir Vilniaus miesto savivaldybė kviečia dalyvauti nemokamame ėjimo renginyje, skirtame Pasaulinės mamų psichikos sveikatos dienai.<br> Orgizatorių nuotr.
Iniciatyva „Mama mums rūpi“ ir Vilniaus miesto savivaldybė kviečia dalyvauti nemokamame ėjimo renginyje, skirtame Pasaulinės mamų psichikos sveikatos dienai.<br> Orgizatorių nuotr.
Alytuje – automobilių šventė „Garage motor show“.<br>Orgizatorių nuotr.
Alytuje – automobilių šventė „Garage motor show“.<br>Orgizatorių nuotr.
Gegužės 3,4 ir 5 dienomis festivalis „Silkė“ kviečia visą šeimą smagiai praleisti laiką prie Danės krantinių.<br> Orgizatorių nuotr.
Gegužės 3,4 ir 5 dienomis festivalis „Silkė“ kviečia visą šeimą smagiai praleisti laiką prie Danės krantinių.<br> Orgizatorių nuotr.
Neries regioninis parkas pirmą gegužės dieną nuo 10 val. kviečia į tradicinę Plukių žydėjimo šventę Bradeliškių kaime, Vilniaus rajone!<br> Orgizatorių nuotr.
Neries regioninis parkas pirmą gegužės dieną nuo 10 val. kviečia į tradicinę Plukių žydėjimo šventę Bradeliškių kaime, Vilniaus rajone!<br> Orgizatorių nuotr.
Druskininkai kviečia į pasimatymą pakviesti mamą ir tam sukūrė daug renginių.<br> Orgizatorių nuotr.
Druskininkai kviečia į pasimatymą pakviesti mamą ir tam sukūrė daug renginių.<br> Orgizatorių nuotr.
„Teatro klubas“ Kaune sekmadienį kviečia į koncertą.<br> Orgizatorių nuotr.
„Teatro klubas“ Kaune sekmadienį kviečia į koncertą.<br> Orgizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2024-04-30 14:00, atnaujinta 2024-05-02 15:57

Trečiadienį, gegužės 1 d.

Vilniuje – mamų palaikymo žygis

Iniciatyva „Mama mums rūpi“ ir Vilniaus miesto savivaldybė kviečia dalyvauti nemokamame ėjimo renginyje, skirtame Pasaulinės mamų psichikos sveikatos dienai. Kviečiame įsitraukti visus – mamas su mažyliais, šeimomis, draugais. Registracija: https://forms.office.com/e/91NzvgfS7p. Žygis prasideda vidurdienį E.Balsio skvere prie Žvėryno tilto. Vingio parke laukia pramogos visai šeimai, diskusijos, mankštos mamoms, užkandžiai ir gėrimai.

Pakruojo dvare – didžiausia puokštė Mamai

Pakruojo dvare prasidėjusiame Tulpių ir pavasario gėlių festivalyje visą savaitę išsiskleis visi 5 milijonai žiedų, kuriuos festivalio organizatoriai pavertė didžiausia puokšte Mamai. Šventinį savaitgalį šeimų lauks ne tik pavasario linksmybės gėlių jūroje, bet ir kamerinės muzikos ansamblio koncertas žvakių šviesoje.

Dinozaurų parke – vėjo malūnėlių šventė

Klaipėdos rajone Radailių kaime esančiame „Dino parke“ nuo 13 val. vyks vėjo malūnėlių šventė. Patys dalyviai galės lankstyti, gaminti ir kabinti vėjo malūnėlius. Planuojame, kad bus sukurtas net iš 700 vėjo malūnėlių takas. Po renginio vyks didžiųjų muilo burbulų ir lauko žaidimų fiesta.

Sostinėje – dviračių žygis

„Bike Ride Vilnius“ ir Lietuvos Dviratininkų Bendrija kviečia į smagią dviračių kelionę ir kartu paremti Ukrainą! Trečiadienį, gegužės 1 d. 13 val. visi dviratės priemonės mylėtojai laukiami Katedros aikštėje. Laukia pasivažinėsime po gražiausias Vilniaus vietas, mėgaujantis grynu oru ir gera kompanija. Po žygio numatytas poilsis Vingio parke, kur bus galima pasimėgauti suneštiniu pikniku ir pabendrauti, o žygio dalyviai kviečiami paremti Ukrainą.

Neries parke – plukių žydėjimo šventė

Neries regioninis parkas pirmą gegužės dieną nuo 10 val. kviečia į tradicinę Plukių žydėjimo šventę Bradeliškių kaime, Vilniaus rajone!

Didžiausiame Lietuvos ąžuolyne žemę nuklojus įspūdingam baltų žiedų kilimui, kviečiame pasigrožėti gražiausiais pavasario vaizdais. Renginys kaip visuomet bus gausus įvairiausių veiklų – dalyvių lauks įtraukiantys pranešimai, įdomios edukacinės veiklos ir aktyvūs pažintiniai žygiai, supažindinantys su išskirtiniu Neries regioninio parko gamtos pasauliu. Po visų veiklų kviesime atsipūsti ir pasinerti į filmo „Sengirė“ kerus. Įėjimas į Plukių žydėjimo šventę – 1€ kainuojantis Neries regioninio parko lankytojo bilietas.

Tulpių šventė pajūryje

Klaipėdos rajone Letūkų kaime įsikūręs parkas „Babilono sodai“ nuo gegužės 1 dienos kviečia į spalvingiausią šventę. Pasiruoškite pažinčiai su šelmišku, flirtuojančiu poetu Vincentu, su lietuvaite Danute, kuri žino labai daug apie kultūrą ir parko princese dėl kurios ir buvo įkurtas šis sodas.

Penktadienis, gegužės 3 d.

Druskininkuose – pasimatymas su mama

Visą savaitgalį nuo penktadienio Druskininkai laukia visų, kurie norėtų pakviesti mamą į pasimatymą, nes laikas, praleistas, kartu – pats nuostabiausias ir gražiausias.

Gegužės 3–5 dienomis prie Muzikinio fontano svečių laukia išskirtinė fotosesija ir galimybė užsakyti muzikinį sveikinimą mamai. Druskininkų miesto muziejus kviečia aplankyti gausiausią Lietuvoje druskinių kolekciją, o viešbučiai ir restoranai paruošę ypatingus pasiūlymus.

Klaipėdoje – žuvies ir humoro festivalis

Dar vienas renginys savaitgaliui – gegužės 3,4 ir 5 dienomis festivalis „Silkė“ kviečia visą šeimą smagiai praleisti laiką prie Danės krantinių. Organizatoriai garantuoja dozę geros nuotaikos ir daug skanaus maisto – vyks Silkės čempionatas, kuriame dalyviai rungsis silkės torto ir silkės marinavimo varžybose akis bus galima paganyti Drakono valčių čempionate. Skambės muzika ir vyks kermošius.

Šeštadienį, gegužės 4 d.

Ekskursija mamos

Bažnytinio paveldo muziejus šeštadienį 15.30 val. kviečia į ekskursiją, supažindinančią su muziejuje saugomais visų mūsų Motinos, Švč. Mergelės Marijos, atvaizdais. Grožėdamiesi Švč. Mergelės Marijos atvaizdais lankytojai sužinos, kodėl formavosi tokia įvairi jos vaizdavimo tradicija ir kaip Išganytojo Motinos užtarimo kadaise šaukdavosi Vilniuje gyvenę miestiečiai.

Alytuje – automobilių fiesta

Dzūkijos sostinė visą šeimą kviečia pramogauti griausmingai – miesto centre vyks išskirtinių automobilių paroda „Garage Motor Show“ ir slalomo lenktynės „Street Race“. Žiūrovų laukia daugybė pramogų, lėktuvų pasirodymas, o vakare – Stano koncertas. Renginys lankytojams nemokamas.

Vilniaus rotušėje – tradicinis pučiamųjų orkestro koncertas 

Šeštadienį 18 val. Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras jau tradiciškai kviečia mamas kartu jaukiai praleisti Motinos dienos išvakares. Šiemet prie pasirodymo „Tau, mama“ šįkart prisijungs Edmundo Seiliaus (tenoras) ir Kristinos Zmailaitės (sopranas) duetas. Koncerte skambės populiariosios klasikos ir lietuviškos estrados kūriniai, taip pat – žinomų operų bei miuziklų arijos.

Trakų Vokėje – „Muzikinė staigmena mamai“

Trakų Vokės dvaro sodyboje šeštadienį, 15 val. dainininkas Martynas Vilius kartu su fortepijono virtuozu Leonidu Mieldažiu Motinos dienos išvakarėse surengs jausmingą koncertą mamoms. Jame – žinomi lietuviški kūriniai bei pasaulyje pripažinti tarptautiniai hitai.

Mažeikiuose – moksleivių spektaklis

Šeštadienį 17 val. Mažeikių kultūros centre teatralizuotame koncerte skirtame Mamos dienai „Amerika pirtyje šiandien“ šoks Mažeikių Gabijos gimnazijos šokių kolektyvas „Džesi“ ir suaugusiųjų šokėjų kolektyvas „VoltaSi“, įvairių žanrų šokių pasirodymus apjungia šiuolaikiška žinomos Juozo Vilkutaičio-Keturakio komedijos „Amerika Pirtyje“ interpretacija.

Molėtuose – aktyvi šeimos diena

Molėtų r. kūno kultūros ir sporto centras kartu su partneriais gegužės 1 d. nuo 10 val. kviečia visus į renginį „Aktyvi šeimos diena 2024“! Visai šeimai bus suteikta puikių galimybių išbandyti save įvairiose sporto šakose, bei smagiai ir aktyviai praleisti laiką. Tai puiki proga pramogauti visai šeimai ir laimėti puikius prizus. O jei jų ir nelaimėsite – pasivaišinsite kareiviška koše.

Kaune – dirbtuvės vaikams

Ar žinote, kaip pasveikinsite mamą? Gegužės 4 d., šeštadienį, nuo 10 val. Kauno moksleivių techninės kūrybos centro komanda kviečia mamas ir močiutes kartu su vaikais atvykti į šventines STEAM dirbtuves, kurių metu dalyvių laukia užburiančios pokalbių kortelės, padėsiančios sustiprinti ryšį su vaiku, smagios užduotys ir pačios tikriausios STEAM dirbtuvės!

Kaune – dėmesys augintiniams

LSMU Veterinarijos Akademijos Studentų Asociacija jau devintus metus organizuoja tradicija tapusį renginį – „Šeimos savaitgalis su augintiniais“!

Šių metų gegužės 4-ąją dieną nuo 10 val. Kauno Kalniečių parke galėsite pamatyti bei susipažinti su įvairiais gyvūnais, lauks smagios pramogos su daugybe prizų, renginyje svečiuosis įvairios gyvūnų globos asociacijos, veterinarijos klinikos ir kiti svečiai, su kuriais tikrai bus įdomu susipažinti.

Sekmadienį, gegužės 5 d.

Kauno valstybinėje filharmonijoje – nemokamas koncertas mamoms

Kauno miesto simfoninis orkestras kauniečiams ir miesto svečiams dovanoja šventinį Motinos dienos koncertą, kuriame skambės gražiausios arijos, duetai ir orkestrinės uvertiūros. Svajingų melodijų puokštę mylimoms Mamoms dedikuos maestro Constantine Orbelian bei jaunieji operos solistai Gabrielė Bukinė, Martynas Stankevičius ir Joris Rubinovas. Įėjimas su kvietimais. Nemokamus kvietimus galite atsiimti Kauno valstybinės filharmonijos kasoje, skaičius ribotas. Koncertas vyks gegužės 5 d. 15 val.

Kauno Teatro klube – baladės mamai

Kaune, Teatro klube Motinos dieną nuo 18 val. skambės meilės dueto – Vytenio Danieliaus ir Austėjos Guiskytės – „Baladės Mamai“. Koncerte skambės gražiausios mamoms skirtos lietuviškos dainos, tango ir prancūziški kūriniai.

Panevėžyje – šventinis Motinos dienos koncertas

Panevėžio muzikiniame teatre grupė „El Fuego“ ir Panevėžio muzikinio teatro orkestras surengs išskirtinai šviesų šventinį koncertą mamoms. Dirigentas – Martynas Bražas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.