„Facebook“ grupė sujungia šeimas, kurias išskyrė įvaikinimas: vaikai susitinka su biologiniais tėvais

Viena „Facebook“ grupė parodo tikrąją socialinės žiniasklaidos galią, padėdamas žmonėms rasti trūkstamas jų gyvenimo dalis. Grupė, pavadinta „Search Squad“, naudoja senamadiškus šnipinėjimo įgūdžius ir ryšius socialiniame tinkle, kad padėtų suvienyti šeimos narius visame pasaulyje, kuriuos skyrė įvaikinimas ar kiti veiksniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 12:56 PM

Savanorių grupė, kuri save vadina „Paieškų angelais“ (angl. „Search Angels“), teigia, kad viskas, ką jie daro, yra nemokama. Iki šiol grupė padėjo tūkstančiams žmonių sužinoti daugiau apie tai, kas jie yra, iš kur jie kilę, ir, ko gero, svarbiausia – sukurti amžiną šeimą.

„Kai mes sukūrėme grupę, net neįsivaizdavau, kad tai bus toks poreikis“, – televizijai NBC sakė grupės įkūrėja Bonnie Holley.

Beveik 10 metų savanoriai, tokie kaip B. Holley, naudojasi savo socialinių tinklų žvalgybos įgūdžiais, kad surastų pasiklydusius šeimos narius ir per mėnesį išspręstų daugiau nei 100 atvejų.

„Darome tai, ką darome, nes tai yra aistra ir todėl, kad mylime žmones. Tačiau turime prisipažinti, kad mes mėgstame ir gerus galvosūkius. Žinote, mes neiname į parduotuvę ir neperkame kryžiažodžių, o sprendžiame žmonių galvosūkius“, – sako kita grupės narė Kathey Williams.

Nadine Cardinale yra viena iš tų žmonių galvosūkių, dėl kurių K. Williamsas ir kiti „Paieškų angelai“ pajuto tikslą.

Paklausta, ko ji nori Motinos dienos proga, N. Cardinale atsakė vyrui: „Aš tiesiog noriu sužinoti, kas yra mano tėtis“.

Vienišos motinos užauginta Nadine didžiąją gyvenimo dalį troško pažinti savo tėvą. 40 metų patyrusi širdies smūgį, ji nusprendė kreiptis pagalbos į „Search Squad“.

Po kelių dienų paieškos komanda suvedė moterį su jos tėvu Waltu Pontiousu.

„Kai tik jis pasakė, kad nori susitikti, man rodos, kad nuskridau žemyn rūsio laiptais ir pasakiau savo vyrui: „O Dieve, jis nori susitikti!“. Aš buvau labai susijaudinusi“, – prisimena Nadine.

W. Pontiousas, Cardinale tėvas, prisipažino, kad tą akimirką, kai jis vėl užmezgė ryšį su dukra, jautėsi taip, lyg „grįžęs namo iš ligoninės su mažu kūdikiu ant rankų, kuomet tavo gyvenimas pasikeičia“.

Nors jiedu susisiekė akimirksniu, N. Cardinale norėjo įsitikinti, kad W. Pontious yra jos tėvas, todėl paprašė jo atlikti DNR testą. Rezultatai buvo beveik tobuli: 99,9%.

„Search Squad“ nariai teigia, kad, žinoma, ne kiekvienas atvejis baigiasi laimingai, tačiau tie, kurie baigiasi, yra nepaprastai naudingi ir padeda grąžinti į pasaulį taip reikalingą pozityvumą.

Ši grupė internete dabar vienija per 120 tūkstančių narių ir yra privati – norintys prisijungti turi atsakyti į keletą klausimų, tik tada patvirtinama narystė.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.