Diskutuos, kaip kinta tėčių vaidmuo vaikų gyvenime: ne tik padeda auginti vaikus, bet ir juos augina

Vaiko teisių gynėjai kviečia į diskusiją apie tėčių vaidmenį ir svarbą vaikų gyvenime, kuri vyks „Litexpo“ parodų rūmuose lapkričio 18 d. organizuojamoje konferencijoje-parodoje „Ateitis – ryšys su vaikais“.

Vaiko teisių gynėjai kviečia į diskusiją apie tėčių vaidmenį ir svarbą vaikų gyvenime.<br>123rf nuotr.
Vaiko teisių gynėjai kviečia į diskusiją apie tėčių vaidmenį ir svarbą vaikų gyvenime.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-15 16:08

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės, tėčių vaidmuo vaikų gyvenime kinta ir įgauna vis didesnę svarbą, vyrai daugiau dėmesio skiria vaikams ir dar labiau įsitraukia į jų gyvenimus, ugdymą, buitį ir laisvalaikį.

„Pastebime, kad tėčiai vis labiau domisi ir skiria didesnį dėmesį vaikams, prisiima daugiau atsakomybių už jų auginimą. Tad kviečiame į diskusiją apie visuomenėje vykstantį pokytį ir jo nešamą naudą vaikų ir visos visuomenės emocinei sveikatai“, – sako I. Skuodienė.

Vaiko teisių gynėjų inicijuojamoje diskusijoje kviesime drauge ieškoti atsakymų apie pozityvios tėvystės principus, kaip puoselėti santykius su mažu vaiku ir jam augant, išlaikyti balansą tarp tėčio autoriteto ir betarpiškos draugystės bei kalbėsimės apie kitus šeimai svarbius klausimus.

„Man tėvystė savaime yra pozityvi. Ji didina širdį, pamenu, kai turėjo gimti ketvirtas sūnus, galvojau, kad mano širdis nebegali būti jau didesnė ir kai jis gims gal jau nebebus to širdį didinančio sprogimo, tačiau vaikas gimė ir ji dar kartą padidėjo“, – sako režisierius ir aktorius Žilvinas Beniušis.

Diskusijos metu kalbėsime, kaip patiems vyrams sekasi vienu metu būti puikiais darbuotojais, gerais šeimos vyrais ir tobulais tėčiais, ar jie nesijaučia suvaržyti pernelyg didelių lūkesčių ir kaip pavyksta viską suderinti. Galiausiai, ar visi tėčiai žino, kur kreiptis pagalbos ir yra pasiruošę ją priimti, kai susiduria su tėvystės iššūkiais.

Apie šias ir kitas svarbias temas diskutuosime su vaiko gerovės ekspertais, žiniasklaidos atstovais ir kūrybininkais.

Diskusijos „Pozityvi tėvystė: tėčiams ir apie tėčius“ pradžia 16 val.

Diskusijoje dalyvaus:

  • Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.
  • Paramos vaikams centro psichologė, „Tėvų linijos“ vadovė Jūratė Baltuškienė.
  • Humanitarinių mokslų daktaras (VDU), naujienų portalo „15min.lt“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Večerskis.
  • Lektorius, koučingo specialistas, ugdymo metodikų kūrėjas, teatro režisierius, aktorius Žilvinas Beniušis.

Diskusiją moderuos Justas Rožėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.