Aktorės ir sūnaus vaidmenys filme ir gyvenime – tie patys

Eglė Jackaitė (46 m.) pirmą kartą į mamos vaidmenį pažvelgs iš šalies – su jaunesniuoju sūnumi Eliju Malinausku (11 m.) ji filmuojasi naujoje kino juostoje.

Jau nufilmuota scena, kaip Juozapo tėtis (akt. Lukas Petrauskas) su mama (akt. E.Jackaitė) rugsėjo 1-ąją išlydi sūnų (E.Malinauskas) į mokyklą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Jau nufilmuota scena, kaip Juozapo tėtis (akt. Lukas Petrauskas) su mama (akt. E.Jackaitė) rugsėjo 1-ąją išlydi sūnų (E.Malinauskas) į mokyklą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Eglė prisipažįsta, kad nauja galimybė labai džiaugiasi ir ji, ir jos sūnus.<br>A.Solomino nuotr.
 Eglė prisipažįsta, kad nauja galimybė labai džiaugiasi ir ji, ir jos sūnus.<br>A.Solomino nuotr.
E.Jackaitė džiaugiasi, kad sūnus Elijas gavo paragauti aktoriaus duonos.
E.Jackaitė džiaugiasi, kad sūnus Elijas gavo paragauti aktoriaus duonos.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 15, 2020, 9:11 PM

Liepos mėnesio pabaigoje režisierė Inesa Kurklietytė pradėjo filmuoti naują filmą visai šeimai „Drugelio širdis“, kuris kino ekranuose pasirodys 2021 metų rugsėjį.

Naująjį žinomos režisierės darbą įkvėpė Modestos Jurgaitytės knyga „Ypatingas“, o juostoje vaidmenis kuria garsūs aktoriai: Marius Repšys, Toma Vaškevičiūtė, Julius Žalakevičius, Gabija Jaraminaitė, E.Jackaitė. Pagrindinis vaidmuo patikėtas pastarosios sūnui Elijui.

– Kaip režisierė I.Kurklietytė susirado Eliją? Kuris jūsų labiau džiaugėsi kvietimu kurti vaidmenis? – paklausiau E.Jackaitės.

– Filmui reikėjo berniuko, jo režisierė I.Kurklietytė labai ieškojo. Esu dėkinga aktorei Viktorijai Kuodytei – ji pirmiausia mano sūnų Eliją pastebėjo, kai jis su studentais dalyvavo egzamine ir vaidino mažąjį Don Žuaną. Viktorija apie mano jauniausią sūnų režisierei ir papasakojo.

Elijo brolis, mano vyresnysis sūnus Jokūbas Brazys, studijuoja režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tad ir Elijas scenoje yra vaidinęs etiudą, dalyvavęs studentų egzamine.

Matyt, tą Don Žuaniuką mano vaikas tikrai gerai suvaidino, nes tai jam ir buvo lemtinga.

Džiaugėsi, žinoma, labai džiaugėsi mano sūnaitėlis gavęs tokią galimybę – juk filmuojasi kine! Dėl jo džiaugiuosi ir aš. Džiaugiuosi ir pati pasiūlymu vaidinti šiame filme.

– Drauge su sūnumi skaitėte scenarijų, aptarėte. Kokios mintys apėmė susipažinus su tema?

– Abu skaitėme scenarijų, išties viskas taip jautru.

Nenoriu atskleisti detalių, bet filmas abejingų nepaliks.

– Ar Elijas lengvai prisijaukino pagrindinį Juozapo vaidmenį? Kokių panašumų turi su personažu?

– Elijas, kaip sako režisierė ir visa filmavimo komanda, yra talentingas vaikas.

Be to, išskiria ir gražiąsias jo savybes. Jis drąsus, kantrus, jautrus berniukas. Šį vaidmenį prisijaukino, filmuojasi noriai, džiaugiasi nauja įdomia patirtimi.

– Koks jūsų vaidmuo šioje kino juostoje?

– Aš vaidinsiu Juozapo mamą. Esu Elijo mama gyvenime ir Juozapo mama filmavimo aikštelėje. Tai man taip jautru ir brangu!

Nepaprastai džiaugiuosi šiomis akimirkomis!

– Elijas jau filmavosi Šumsko dvare Vilniaus rajone. Ką apie tai sūnus pasakojo?

– Jam puikiai sekasi, įspūdžiais dalijasi ir yra susikaupęs. Elijas laimingas – visi filmavimo aikštelėje jį myli, rūpinasi, globoja. Visiems esu dėkinga už tai!

– Ar nenuogąstavote, kad jis dar ne visai savarankiškas, kad iškils kokių nors nesusipratimų?

– Pasitikiu savo vaiku, Elijas nuo mažumės savarankiškas, neišlepęs berniukas. Pasitikiu ir režisiere – viskas bus gerai!

– Neseniai prisijungėte prie filmavimo grupės. Ar jau buvo bendrų scenų su Eliju?

– Praėjusią savaitę filmavomės Perlojoje, Varėnos rajone. Dar bus nemažai bendrų scenų. Filme, kaip ir gyvenime, esu jo motina.

Tai pirmas kartas, kai vaidiname drauge. Tai ne tik didžiulė laimė, bet ir begalinis iššūkis.

– Ar linkėtumėte Elijui ateitį susisieti su aktoryste?

– Tėvai vaikams – tik durys į gyvenimą, mes jas atidarome, o eiti toliau jiems reikia patiems. Vaikų pasirinkimui įtakos nedarau – myliu ir laiminu juos abu. O ką geresnio dėl jų mes galime padaryti?

Pateiks šviesią istoriją

Filmas „Drugelio širdis“ skirtas mokyklinio amžiaus vaikams. Pasakojama berniuko Juozapo, kurio širdutė plaka krūtinės išorėje, istorija.

Tai pasakojimas apie buvimą ypatingu. Kokius jausmus patiria vaikas, kai jaučia, kad yra kitoks? Kaip į tai reaguoja aplinkiniai? Pasakojimas atliepia vaikams aktualią problemą – patyčias. Kas jos ir kaip su jomis gyventi?

Nors knygoje „Ypatingas“ kalbama apie negalią, filmo kūrėjai užsibrėžė tikslą ekrane pateikti šviesią istoriją, narplioja draugystės, šeimos santykių temas. Pagrindinio veikėjo Juozapo susidomėjimas vabalų ir drugelių tyrinėjimu apleistame dvare sukurs magišką atmosferą, kurioje susipins Juozapo, naujakurės Rugilės, kiemo „boso“ Beno ir kitų miestelio vaikų istorijos.

Atžalas traukia teatras

E.Jackaitės sūnus Elijas, būdamas dešimtmetis, buvo pakviestas sukurti Pažo vaidmenį prancūzų dramaturgo Jeano Anouilho „Antigonėje“, kurią režisavo latvė Mara Kimelė. Šis spektaklis Klaipėdos dramos teatre rodomas iki šiol, Elijas vaidina su E.Jackaitės kolegomis profesionalais aktoriais.

Vyresnysis E.Jackaitės sūnus Jokūbas (25 m.) rudenį tęs režisūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jis bus ketvirtakursis. Šiam studentų kursui vadovauja teatro korifėjumi vadinamas režisierius Oskaras Koršunovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.