Garsiausias Europos 11-metis vunderkindas rado svajonių profesiją

Vunderkindu vadinamas Laurent'as Simons baigė universitetą sulaukęs 12 metų ir įgijo bakalauro laipsnį. Iš tiesų, jis būtų tai padaręs anksčiau, jei ne kivirčas su universitetu, kuris baigėsi tuo, kad paauglys pakeitė ugdymo įstaigą, o dabar apsisprendė ką nori veikti toliau.

Būdamas ketverių Laurent'as Simonsas jau lankė mokyklą, o aštuonerių ją baigė<br> www.instagram.com/laurent_simons/ nuotr.
Būdamas ketverių Laurent'as Simonsas jau lankė mokyklą, o aštuonerių ją baigė<br> www.instagram.com/laurent_simons/ nuotr.
Būdamas ketverių Laurent'as Simonsas jau lankė mokyklą, o aštuonerių ją baigė<br>www.instagram.com/laurent_simons/ nuotr.
Būdamas ketverių Laurent'as Simonsas jau lankė mokyklą, o aštuonerių ją baigė<br>www.instagram.com/laurent_simons/ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2022, 3:24 PM

IQ lygis – virš 145

Berniuko gyvenimą jau seniai seka žiniasklaida ir jį neabejotinai galima vadinti garsiausiu Europos vunderkindu. Laurent'as gimė Belgijoje, o jo tėvai anksti atkreipė dėmesį į savo vaiko išskirtinius sugebėjimus. Užuot žaidęs su žaislais, Laurent'as mieliau juos rūšiavo, rašoma portale dw.com.

Būdamas ketverių berniukas jau lankė mokyklą, o aštuonerių ją baigė ir tapo vienu jauniausių žmonių, turinčių brandos atestatą. Tyrėjų teigimu, berniuko IQ lygis yra didesnis nei 145.

Po vasaros atostogų jis pradėjo studijuoti elektros inžineriją Eidhoveno technikos universitete Nyderlanduose.

Laurent'as svajojo baigti mokslus iki 10-ojo gimtadienio. Jei tai būtų pavykę, jis būtų buvęs jauniausiu universitetinį išsilavinimą turinčiu žmogumi pasaulyje. Tačiau įstaigos vadovybė studijų baigimo laiką laikė nerealiu, todėl nepavykus išspręsti prieš pat egzaminų laikotarpį kilusio ginčo, vaikinas paliko studijas.

Vėliau jis pradėjo studijuoti fiziką Antverpeno universitete. Būdamas 11 metų Laurentas gavo bakalauro laipsnį „su pagyrimu“. Programai įsisavinti jam prireikė vos metų, o ne numatytų trejų metų.

Dirba su galingiausiu lazeriu

Dabar universitetinį išsilavinimą jis ketina tęsti Vokietijoje – Miuncheno Ludwigo-Maximiliano universitete.

Laurent'as Simonsas jau išklausė bandomąjį kursą ir dalyvavo kuriant stipriausią pasaulyje lazerį kovai su gaubtinės žarnos vėžiu. Pasak berniuko, dabar jis nori išgelbėti žmonių gyvybes.

L. Simonsas ir toliau tęs fizikos studijas ir sieks magistro laipsnio. Berniukas pasirinko fizikos fakultetą Miuncheno Ludwigo Maximiliano universitete ir Maxo Plancko kvantinės optikos institutą Garsching miestelyje.

Kartu su „Attoworld“ tarptautine tyrimų grupe jis dirba su galingiausiu pasaulyje lazeriu, vykdydamas novatorišką projektą, skirtą kovai su gaubtinės žarnos vėžiu. Daroma prielaida, kad šis išradimas leis atsekti mažiausius pėdsakus paliekančius kraujotakoje audinių navikus. Toks lazeris turėtų padėti aptikti žarnyno vėžį ankstyvoje stadijoje analizuojant kraujo mėginius.

„Noriu išgelbėti gyvybes“, – planais dalijosi Laurentas.

Pasak Laurent'o, stažuotės metu jis neturėjo problemų bendraujant su tyrimo grupės nariais – jis universitete susikalba angliškai, o štai vokiečių kalbos žinias dar reikia patobulinti.

Miuncheno Ludwigo Maximiliano universitetas yra pripažintas vienu iš pirmaujančių universitetų Europoje. Jis buvo įkurtas 1472 metais ir laikomas vienu didžiausių Vokietijoje: 18-oje fakultetų studijuoja daugiau nei 50 tūkst.studentų.

Pagrindinis universiteto pastatas ir kiti pastatai yra Miunchene. Maxo Plancko kvantinės optikos institutas yra Garchinge. Pagrindinės šio instituto tyrimų sritys – kvantinė medžiaga esant itin žemai temperatūrai, kvantinės optikos pagrindai, stiprieji laukai ir atosekundinė fizika, kvantinės informacijos teorija, didelio tikslumo lazerinė vandenilio ir panašių elementų spektroskopija.

Parengta pagal DW inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.