Vilniaus abiturientams – neįprasta chemijos testo užduotis: teko pratęsti garsųjį šūkį

Vilniaus Užupio gimnazijoje abiturientams pirmadienis prasidėjo chemijos pamoka, kurioje vyko kontrolinis darbas. Be įprastų klausimų apie cheminę elementų sudėtinį, Mendelejevo lentelę pedagogai nusprendė patikrinti ir mokinių pilietiškumą – paprašė pratęsti jau legenda tapusį ukrainiečių šūkį.

Chemijos kontrolinio darbo užduotis Vilniaus Užupio gimnazija.<br>lrytas.lt koliažas
Chemijos kontrolinio darbo užduotis Vilniaus Užupio gimnazija.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 12:19 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 3:22 PM

Pasidalijo žinomas vyras

Pirmadienio rytą nuotrauka iš chemijos kontrolinio užduočių pasidalijo Lietuvos humoristas, scenaristas ir laidų prodiuseris Haroldas Mackevičius. Prie jos žinomas vyras parašė:

„Chemijos kontrolinis dukros mokykloj. Myliu Užupio gimnaziją“.

Įdėmiai sprendę uždavinius 4 klasėje besimokantys gimnazistai nustebo pabaigoje radę dar vieną klausimą:

„Papildoma užduotis: (3 taškai)

Užbaikite sakinį. Russkiy korabl – „

Mokytoja(-as) tiesiog norėjo sužinoti, ar vaikai žino didvyriškai žuvusios laivo įgulos atsaką į rusų ataką: „Rusų karini laive, eik...“

Užduotis tiktų kitoms pamokoms

Po H.Mackevičiaus įrašu pasipylė komentuotojų ir patiktukus spaudžiančių žmonių būrys – vos per valandą žinutė susilaukė per 4 tūkst. šypsenėlių, širdelių ir nykščių į viršų. Komentaruose taip pat sklido susižavėjimas išradinga pedagoge. Tiesa, kai kurie juokėsi, kad tokią užduotį turėjo pateikti užsienio kalbų ar geografijos, bet ne chemijos pedagogai.

„Mokytojas savo iniciatyva sugalvojo šį klausimą. Greičiausiai, norėjo tokiu būdu išreikšti palaikymą, o kadangi su būtent su ta abiturientų klase jis turi labai gerus tarpusavio santykius, pasirinko tokią išraiškingą formą“, – portalui lrytas.lt teigė Vilniaus Užupio gimnazijos direktorės pavaduotojas ugdymui Vaidas Raižys. 

Chemijos mokytojas pavaduotoją patikino, kad tokia užduotimi papildyti klausimyną sugalvojo prieš pat kontrolinį. Turbūt dėl to įsivėlė ir matoma klaida – vietoje žodžio „papildoma“, įrašyta „papidloma“.

„Vaikai patenkinti, tikrai nebuvo neigiamų reakcijų. Mokyklos administracija nenorėtų, kad būtų vaikai skatinami naudoti necenzūrinius žodžius, nors šiam posakiui gal yra išimtis, bet pedagogo tikrai nebausim“, – sako V.Raižys.

Buvęs Seimo švietimo komiteto pirmininkas, politikas ir dėstytojas Eugenijus Jovaiša suglumo, paklaustas, kaip vertina tokį pedagogo akibrokštą. 

„O prie ko čia chemija? Pirmas įspūdis, kad chemijos  mokytojai turi mokyti chemijos, o ne gudrauti apie laivelius. Iš kitos pusės, turbūt mokytojas ar mokytoja nenorėjo nieko blogo, tad sunku spręsti nežinant kontektos“, – teigia  Seimo narys. 

Pilna šio šūkio versija sklando ne tik įvairiuose internetiniuose memuose, bet papuošė ir Geležinio vilko gatvės tiltą per Nerį – čia šūkis kirilica užrašytas grafiti būdu per visą patiltę, kur vaikšto pėstieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.