Marijampolėje pasaulį išvydo nuo karo pabėgusios ukrainietės kūdikis: tėvas tuo metu gynė tėvynę

Marijampolės ligoninės savo socialiniame tinkle pasidalijo naujiena apie pirmąjį šioje įstaigoje priimtą Ukrainos pabėgėlės kūdikį, kurį ligoninė į gyvenimą išleis ne tuščiomis, o su pačiais reikalingiausiais daiktais pirmiesiems mėnesiams. 

Kovo 29 d. 16.55 val. ukrainietei gimė sveikas, žvalus berniukas, kurį tėvai pavadino Artiom.<br>123rf nuotr.
Kovo 29 d. 16.55 val. ukrainietei gimė sveikas, žvalus berniukas, kurį tėvai pavadino Artiom.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 2:05 PM, atnaujinta Apr 1, 2022, 3:23 PM

„Kovo 29 d. priimtas pabėgėlės iš karo siaubiamos Ukrainos kūdikis. Gimdyvė jau kuris lankėsi mūsų ligoninėje ir buvo stebimas nėštumas, o suėjus gimdymo terminui buvo paguldyta į Marijampolės ligoninę. Kovo 29 d. 16.55 val. gimė sveikas, žvalus berniukas, kurį tėvai pavadino Artiom.

Artiom mama kovo pradžioje atvyko į Marijampolę ir pradėjo lankytis mūsų ligoninėje, taip laukdama susitikimo su savo mažuoju stebuklu, o tėvelis buvo likęs gimtinėje, gynė šalį, tačiau šiuo metu šeima visa kartu, kadangi tėtis jau taip pat atvykęs į Marijampolę.

„Džiaugiamės, kad karo pabėgėliai renkasi mūsų gydymo įstaigą, pasitiki medikais ir patiki vienus svarbiausių savo gyvenimo įvykių mūsų priežiūrai“, – sakė akušerijos -ginekologijos skyriaus vedėja Lina Jucienė.

Skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Rūta Markelienė patikino, kad mama jaučiasi gerai, skyriaus kolektyvas padeda kuo gali, jaunajai mamytei suteikiama visa reikalinga pagalba.

Artiom iš ligoninės iškeliaus su dovanomis – pačiomi reikalingiausiomis priemonėmis, bei daikteliais iš „Mamų skrynios“. Didžiausi sveikinimai ukrainiečiams Olgai ir Aleksandrui susilaukus pirmagimio sūnaus.“

Tai ne pirmas kūdikis gimęs pagėlėms iš Ukrainos – sveiki mažyliai pasaulį jau išvydo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir Visagine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.