Pastatė paminklą Lietuvos artojams

Kėdainių rajono Keleriškių kaime minint Lietuvos artojų asociacijos 25 metų jubiliejų atidengtas atminimo ženklas – arimo plūgas, kuriame raidėmis įamžintos varžybos, kuriose dalyvavo Lietuvos artojai. Šventė vyko didžiausios Pabaltijo šalyse žemės ūkio technikos gamintojos bendrovės „Laumetris“ kieme.

J.Putna pabrėžė, kad paminklu norima įamžinti per dvi dešimtis metų nuveiktus darbus, kad šie būtų matomi ir žinomi ateities kartoms.<br>D.Kuprijanovo/rinkosaikste.lt nuotr.
J.Putna pabrėžė, kad paminklu norima įamžinti per dvi dešimtis metų nuveiktus darbus, kad šie būtų matomi ir žinomi ateities kartoms.<br>D.Kuprijanovo/rinkosaikste.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas

Jul 7, 2023, 9:03 AM

„Šiandien čia ne „Laumetrio“, o visos Lietuvos artojų šventė. Čia susirinko pagrindiniai žmonės, kurie prisidėjo prie Lietuvos artojų asociacijos įkūrimo ir asociacijos kryptingo darbo.

1998 metų sausio 19-ąją susirinko 11-a iniciatorių ir buvo įkurta Lietuvos artojų asociacija. Šiandien yra 25 metai… Per tą laiką aplankytos dvi dešimtys šalių, kuriose dalyvavo Lietuvos artojų komanda.

Lietuvos artojai arė – turėjom ir geresnių rezultatų, ir prastesnių. O kad nepamirštumėm to darbo, kurį padarėme, čia visam laikui atidengėme paminklą, kuriame parašyta, kuriose varžybose, kuriame mieste ir kada dalyvavo Lietuvos komanda. Tegul tai lieka ateities kartoms“, – kalbėjo „Laumetrio“ vadovas Jonas Putna.

Ilgametis šios srities specialistas, žinovas, didelę dalį gyvenimo arimo technologijai paskyręs J.Putna atsidusdamas pažymėjo, kad šiuo metu girdisi vis daugiau kritikos arimui.

„Dabar labai daug girdisi kritikos arimui – esą tai prastas reikalas. Bet jeigu prisimename, tai šimtmečius žmonija išliko, nes turėjo tokį padargą ir galėjo paruošti žemę, galėjo išauginti javus ir iš klajoklinio gyvenimo būdo ėmė gyventi sėsliai. Užauginę duoną, galėjo maitintis.

Noriu padėkoti visiems kolegoms, kurie prisidėjo tobulinant plūgus. Kurie tiek metų dirbo, kūrė, tobulėjo.

Dabar mes visą mūsų darbą įamžiname, o klebonas Artūras Stanevičius jį pašventins, kad jis čia stovėtų dar ilgai, ilgai, o mūsų darbus matytų ir ateities kartos“, – dėstė ilgametis „Laumetrio“ vadovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.