„Auga group“ atsisako dalies ekologinių ūkių – paramos politiką vadina nepalankia

„Auga group“, valdanti vieną didžiausių Europos ekologinių ūkių, atsisako dalies ekologinių plotų, „Delfi“ patvirtino ir bendrovės vadovas Kęstutis Juščius.

„Auga group“, valdanti vieną didžiausių Europos ekologinių ūkių, atsisako dalies ekologinių plotų.<br>„Auga group“ nuotr.
„Auga group“, valdanti vieną didžiausių Europos ekologinių ūkių, atsisako dalies ekologinių plotų.<br>„Auga group“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 2:30 PM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:55 PM

Priežastis, pasak K. Juščiaus, nepalanki paramos politika ekologiniams ūkiams.

„Tą lėmė kelios priežastys.

Viena iš jų Žemės ūkio ministerijos pakeista paramos sistema tokiems ūkiams, kita, kad infliacijos laikotarpiu tradicinių ir ekologinių ūkių produkcijos kainos beveik suvienodėjo ir Lietuvoje, pasak K. Juščiaus, nebuvo sukurta vietos rinka, kaip, pavyzdžiui, Skandinavijoje, kur viešojo maitinimo sektoriuje dauguma produktų užauginti vietos ūkiuose“, – rašo „Delfi“.

Apie tai, kad „Auga group“ ir jos dukterinės įmonės taikys tvarumo standartus ne tik ekologiniuose ūkiuose bendrovė pranešė rugpjūčio 7 d. pranešime biržai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.