Pasibaisėjo žinomo šalies ūkininko P. Šiaučiūno elgesiu: „Užsiroviau kaip turi būti“ Žėrė priekaištus miestiečiams

Ūkio kasdienybės siužetus internete transliuojančiam ūkininkui Petrui Šiaučiūnui – kritikos lavina iš socialinių tinklų vartotojų. Visuomenę papiktino paskutinysis ūkininko įkeltas vaizdo įrašas, kuriame, panašu, ūkininkas ne tik stebi, bet ir skatina protu nesuvokiamą elgesį su avimi.

Visuomenę papiktino paskutinysis ūkininko įkeltas vaizdo įrašas, kuriame stebimas protu nesuvokiamas elgesys su avimi.<br>Lrytas.lt koliažas.
Visuomenę papiktino paskutinysis ūkininko įkeltas vaizdo įrašas, kuriame stebimas protu nesuvokiamas elgesys su avimi.<br>Lrytas.lt koliažas.
 P. Šiaučiūnas.<br>Delfi nuotr.
 P. Šiaučiūnas.<br>Delfi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 10:06 AM, atnaujinta Dec 1, 2023, 12:29 PM

Šią savaitę P. Šiaučiūno internete patalpintame vaizdo įraše užfiksuota nedideliame metaliniame aptvare bėgiojanti avis.

Priežastis, dėl kurios išsigandęs gyvūnas neranda sau vietos – už aptvaro stovintis ūkininko šuo Bazas. Tuo metu, kol gyvulys blaškosi, P. Šiaučiūnas pamėgdžioja žinomą lietuvių dainą.

„Suk, suk ratelį, suk į vieną pusę. Pasakyk, avele, ar tu Bazo būsi?“, – nuskambėjo ūkininko žodžiai.

Vėliau avis įstringa tarp metalinių aptvaro strypų, o ūkininko šuo pribėga prie gyvulio ir pradeda šį tampyti. P. Šiaučiūnas dar paskatina šunį. „Tempk, tempk, tempk!“ – ragino ūkininkas.

Šis ūkininko poelgis papiktino ne vieną interneto vartotoją. Žmonės P. Šiaučiūnui ir asmeniškai rašė, klausdami, ar pastarasis turi bent kiek žmogiškumo, o taip pat, bandydami išsiaiškinti, kokia tokio elgesio priežastis.

Neilgai trukus P. Šiaučiūnas pakomentavo šią situaciją. Ūkininko teigimu, šuo avį ne tampė, o bandė ištraukti, užstrigusią ėdžiose.

„Užsiroviau kaip turi būti ant miesto...

O Bazas man visada talkina su avimis, šįkart taip pat.

Avys nenukentėjo nei šį, nei kitais kartais. Kas gyvulių neturi, niekada nesupras, kaip sunku su jais susitvarkyti“, – ketvirtadienį feisbuke rašė ūkininkas.

Kiek vėliau P. Šiaučiūnas įkėlė kitą įrašą, kuriame pasipylė priekaištai miesto gyventojams.

„Reziumė.

Kaip gyvulius auginti ir su jais elgtis geriausiai žino tie, kas jų niekada neaugino...

„Miss tobulybės“ iš „Instagram“, kur gyvulį matė tik multikuose.

Papūstos lupytės, nagučiai gražiausi.

Visko pertekusios, viskas pagal jas.

Kad tas gyvulys iš durnumo galą gautų, kaip ji ten įlindo, šiko kitom bevalgančiom ant galvų.

Nubuko miestas jau nuo išpuikimo?

Viskas padėta ant lėkštutės, galų gale maitintojas išgama“, – feisbuke komentavo ūkininkas.

Kritika iš Seimo

Situaciją įvertino ir parlamentarė, Laisvės partijos narė Ieva Pakarklytė. Politikė piliečius skatino nelikti abejingais ir apie įvykį pranešti policijai.

„Štai taip „influencina“ naujosios kartos ūkininkas. Žiaurus, sadistiškas, protu nesuvokiamas elgesys su gyvūnais negali būti toleruojamas. Raginu visus registruoti pranešimą epolicijoje“, – feisbuke rašė Seimo narė.

Skandalas dėl G. Ivanausko „helikopterio“ 

Primename, jog spalio viduryje į skandalą buvo įsivėlęs ir aktorius Gytis Ivanauskas, pavadėliu supančiotą šunelį sukęs ratu. Šis aktoriaus vaizdo įrašas sulaukė milžiniško visuomenės pasmerkimo dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnu. 

„Labas vakaras, sveiki visi susirinkę. Šį vakarą programoje išvysite cirko numerį „helicopter“, – šiais G. Ivanausko žodžiais prasideda vaizdo įrašas, po kurių šunelis su pavadėliu iškeliamas į orą ir pradedamas sukti. Nors aktorius komentare teigė, kad „šuns pavadėlis per pažastis, tai nepradėkim skandalint“, tačiau dėl šio elgesio kilo nemažas skandalas.

Galiausiai G.Ivanauskas pasidalijo atsiprašymu teigdamas, kad nesitikėjo sulaukti tokios reakcijų lavinos, bei patikino, kad šiuo metu gyvūnas sveikas ir laimingas.

Policija pradėjo tyrimą dėl galimo gyvūno gerovės pažeidimo. Tokį G. Ivanausko pasirodymą pasmerkė ir už gyvūnų gerbūvį kovojanti organizacija Gyvūnų Gerovės Iniciatyvos (GGI).

Bus papildyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.