Prancūzijos ūkininkai nepatenkinti: traktoriai apsupo Paryžiaus Triumfo arką

Prancūzijos ūkininkai penktadienį traktoriais apsupo Paryžiuje stūksančią garsiąją Triumfo arką, sakydami, kad protesto tikslas yra „išgelbėti Prancūzijos žemės ūkį“, pareiškė Kaimo reikalų koordinavimo sąjunga.

Paryžiuje protestuoja ūkininkai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Paryžiuje protestuoja ūkininkai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Mar 1, 2024, 9:40 AM, atnaujinta Mar 1, 2024, 12:51 PM

Visos Europos ūkininkai jau kelias savaites protestuoja dėl, kaip teigia jie patys, pernelyg ribojančių aplinkosaugos taisyklių, konkurencijos, kurią sukelia pigus importas iš už Europos Sąjungos (ES) ribų, ir mažų pajamų.

Ūkininkai kėlė plakatus ir aplink Eliziejaus laukų alėjoje esantį paminklą krovė šieną. Kaimo reikalų koordinavimo sąjunga tinkle „X“ kalbėjo apie „simbolinį ir taikų“ Triumfo arkos perėmimą.

Net ir po to, kai vyriausybė pažadėjo imtis reformų, Prancūzijos ūkininkai toliau blokavo kelius, degino padangas ir apgulė prekybos centrus, tvirtindami, kad jiems reikia daugiau priemonių.

Policija: per ūkininkų protestą Paryžiaus Eliziejaus laukuose sulaikyta dešimtys žmonių

Prancūzijos policija penktadienį pranešė, kad per ūkininkų protestą Eliziejaus laukuose Paryžiaus centre sulaikė 66 žmones.

Ūkininkai traktoriais ir šieno ryšuliais blokavo eismą alėjoje, kuri driekiasi netoli prezidento Emmanuelio Macrono biuro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.