Lenkijos ūkininkų protesto akcija Lietuvos pasienyje baigėsi

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, ketvirtadienį Budzisko-Kalvarijos pasienio kontrolės punkte Lenkijos ūkininkų protesto akcija baigėsi.

Lenkijos ūkininkų blokada pasienyje su Lietuva.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Lenkijos ūkininkų blokada pasienyje su Lietuva.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 2:11 PM, atnaujinta Mar 7, 2024, 3:45 PM

„Papildomos pajėgos išsiskirstė, liko tik tos, kurios būna įprastai ir būdavo iki kovo 1 d. Sunkvežimiai vyksta įprasta tvarka“, – nurodė pareigūnai.

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė padėkojo visoms Lietuvos institucijoms, kurios sėkmingai pasiruošė ir valdė situaciją.

„Policija, sienos apsaugos tarnyba, muitinės departamentas ir kitos tarnybos aktyviai bendradarbiavo su Lenkijos kolegomis, kad eilės pasienyje nesusidarytų, o joms susidarius, kaip įvyko antradienio vakare dėl sugedusio sunkvežimio, būtų kuo geriau valdomos.

Neabejotinai prie protesto trukmės sumažėjimo daugiausiai prisidėjo Žemės ūkio ministerija ir ministras, asmeniškai rūpinęsis, kad į visus Lenkijos ūkininkų klausimus būtų atsakyta, o mitai apie karuselinį grūdų kelią į Lietuvą ir iš jos būtų paneigti.

Lietuvos tarnybos toliau aktyviai bendradarbiaus su kolegomis iš Lenkijos, ūkininkų atstovais, siekiant ir toliau užtikrinti tinkamą, kaip iki šiol, keliaujančios žemės ūkio produkcijos apskaitą bei užkirsti kelią bet kokiems bandymams per Lietuvą ar Lenkiją keliauti Rusijos iš Ukrainos pavogtų grūdų siuntoms“, – sakė ji.

ELTA primena, kad Lenkijos ūkininkai praėjusios savaitės penktadienį pradėjo iš dalies blokuoti kelią tarp Kalvarijos ir Lenkijos Suvalkų apskrities Budzisko kaimo. Beveik savaitę trukusios akcijos metu buvo tikrinami transportuojamų ukrainietiškų grūdų kiekiai.

Anksčiau Lenkijos ūkininkai blokavo kelius į Ukrainą, taip pat – pagrindinį šalies greitkelį į Vokietiją. Protestuojama dėl, lenkų žemdirbių vertinimu, nesąžiningos konkurencijos, nes ukrainiečių grūdai yra pigesni ir mažina produkcijos kainas visoje Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.