ES vėl taikys tarifus kai kuriems iš Ukrainos eksportuojamiems žemės ūkio produktams

ES Tarybos ir Europos Parlamento derybininkai Briuselyje sutarė, kad ES grąžins tarifus, taikomus dideliems tam tikros žemės ūkio produkcijos iš Ukrainos kiekiams. Parlamento teigimu, kalbant konkrečiai, tarifai bus taikomi kiaušiniams, paukštienai ir cukrui, taip pat kukurūzams, avižoms, kruopoms ir medui.

Tarifai bus taikomi ir kiaušiniams.<br>M.Astrausko nuotr.
Tarifai bus taikomi ir kiaušiniams.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 8:43 AM, atnaujinta Mar 20, 2024, 8:44 AM

Ateityje bus nustatyta kvota, kiek tokių prekių ES galės būti parduota be mokesčių. Viršijus šį limitą, vėl įsigalios muitas.

Kviečių importui muitas kol kas vis dar nebus taikomas, nors tam tikromis aplinkybėmis bus galima imtis atitinkamų priemonių. Preliminarioje sutartyje numatyta, kad šios taisyklės galios iki 2025 m. birželio.

Derybininkai iš Europos Parlamento ir ES valstybių narių, visoje ES protestuojančių ūkininkų spaudžiami, šį sprendimą priėmė po Briuselyje vykusio derybų maratono.

ES tarifus žemės ūkio produkcijos eksportui iš Ukrainos panaikino 2022 m., siekdama parodyti solidarumą Ukrainai po Rusijos pradėtos plataus masto invazijos.

Šalių blokas pirma planavo tarifų lengvatų, kurias buvo numatyta taikyti iki 2024 m. birželio, galiojimą pratęsti iki 2025 m., nepaisydamas ES kilusių didelių nesutarimų dėl grūdų ir kitokių prekių eksporto iš Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.