Elektros detektyvas įžiebė nesantaikos liepsnas

Ką daryti, jei elektrą tiekianti LESTO parduotuvei darbo metu ketina išjungti elektrą? Reikia skųstis ne LESTO vadybininkams, o įmonės viešųjų ryšių skyriui, juokauja „Medžio centro“ vadovas Audrius Mockus. Ir visos problemos išsyk bus išspręstos.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Jul 4, 2012, 7:13 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:41 AM

Medžio centras“ ruošiasi kreiptis į teismą ir reikalauti LESTO atlyginti kelis tūkstančių litų nuostolių – tiek išleista ruošiantis elektrą tiekti iš išnuomoto dyzelinio elektros generatoriaus. O LESTO tvirtina, kad „Medžio centras“ neteisingai suprato jų įspėjimą, ir užtikrina, jog elektros išjungti nė negalvojo.

Prieš savaitę sostinėje įsikūrusio stambaus prekybos centro vadovai iš LESTO gavo žinutę, kurioje rašoma, kad šį trečiadienį ir ketvirtadienį tarp 8 val. ir 12 val. elektra prekybos centrui nebus tiekiama, pasakoja A. Mockus.

Nurodyta priežastis – elektros magistralės taisymo darbai. „Medžio centras“ yra įsikūręs greta vienos pagrindinių Vilniaus elektros transformatorinių pastočių.

A. Mockus tvirtina, kad LESTO elektros neišjungti sutiko tik po to, kai „Medžio centras“ kreipėsi į žurnalistus.

„Mūsų ūkio dalies vadovas prašė LESTO, gal galima atjungti elektrą naktį ar per išeigines. Buvo atsakyta, kad tai normali praktika ir jie nieko nekeis.

Ką padarysi – išsinuomojome elektros generatorių, įsigijome jam laidus. Mes eksploatuojame didelį prekybos kompleksą, jame veikia daugiau kaip 50 parduotuvių. Jei būtų išjungta elektra, jų pretenzijos mums kainuotų dešimtis, o gal net šimtus tūkstančių litų.

Kažkas pasiūlė, gal reikia tai paviešinti, pranešti žiniasklaidai. Kai tik išsiuntėme pranešimus spaudai, tuoj prasidėjo didžiulis cirkas. Spauda išsyk gavo pranešimą, kad elektra mums nebus išjungta. O mes kitą dieną sulaukėme laiško iš LESTO, kad jie rado galimybę mums elektrą tiekti iš kitos pastotės, kad ji nebus išjungta. Kai tik pradėjome bendrauti su spauda, viskas pasikeitė“, - pasakojo A. Mockus.

LESTO atstovas spaudai žiniasklaidai atsiuntė užtikrinimą, kad „Medžio centrui“ elektros atjungti nebuvo ketinta.

„LESTO gavo kliento kreipimąsi ir kliento atstovui buvo paaiškinta, kad vidaus tinkle atlikus operatyvinius perjungimus elektros teikimo pertrūkimas neturėtų būti jaučiamas. Šiuo metu AB LESTO aiškinasi padėtį, kokių neaiškumų klientams kilo – bendrovės darbuotojai su jais susisieks.

LESTO klientus galėjo suklaidinti standartinės žinutės tekstas, kuris siunčiamas klientams bet kokių planinių darbų metu siekiant įspėti apie galimą elektros energijos tiekimo nutraukimą.

Planiniai darbai LESTO priklausančiuose transformatoriuose bus atliekami liepos 4-5 dienomis, tačiau klientams dėl to elektros energijos tiekimas nebus nutrauktas“, - nurodyta pranešime.

A. Mockus tvirtina, kad elektros tiekėjo tonas iki kreipiantis į žiniasklaidą buvo griežtesnis, nei teigia LESTO.

„Gavęs šį pranešimą pats prisėdau patikrinti, gal mūsiškiai ką nors pridirbo, gal išties LESTO nesakė, kad atjungs elektrą. Radau, kad juodu ant balto parašyta - „elektros nebus“. O jau po skambučių į žiniasklaidą sulaukėme pranešimo, kad viską turėsime, viskas puiku, gražu.

Ką patarti verslininkams? Jei bus problemų su LESTO, kreipkitės ne į savo vadybininką, o į viešųjų ryšių skyrių - gal tada jie sureaguos? Susimąstys monopolistas, kad negalima spjauti į vartotoją, kuris neturi pasirinkimo“, - tvirtina A. Mockus.

Jis žada prašyti LESTO atlyginti nuostolius. Ruošdamasis elektros išjungimui „Medžio centras“ už maždaug 5 tūkst. litų išsinuomojo elektros generatorių, dar apie 3 tūkst. litų išleido elektros laidams įsigyti.

„Generatoriaus nuomos gal pavyks atsisakyti, bet laidus ir jungtis pasiūlysime LESTO iš mūsų nupirkti. Jei nepirks, manau, pasibylinėsime su LESTO, juk sutartyje numatyta, kad ji atsakinga už elektros tiekimą“, - sako A. Mockus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.