G. Nausėda mano, kad referendumas ryžto iš „Hitachi“ neatims

Lietuvos gyventojams konsultaciniame

G. Nausėdos teigimu, šalies gyventojai elektrinės statybos neparėmė, nes turėjo daug prieštaringos informacijos.<br>P. Lileikis
G. Nausėdos teigimu, šalies gyventojai elektrinės statybos neparėmė, nes turėjo daug prieštaringos informacijos.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2012, 10:36 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:55 AM

„Hitachi“ yra rimta kompanija. Ji nesiblaškys, lauks mūsų politikų sprendimų“, - BNS sakė G.Nausėda. Pasak jo, yra kur kas svarbiau, kaip referendumo rezultatus „priims“ atominės elektrinės projekto partneriai - Latvija ir Estija.

„Toks rezultatas irgi yra rezultatas. Dabar svarbiausia, ką galvos partneriai apie referendumą. Jeigu neigiamai, bus sunku apsieiti be partnerių“, - sakė ekspertas.

G.Nausėdos teigimu, šalies gyventojai elektrinės statybos neparėmė, nes turėjo daug prieštaringos informacijos: 

„Žmonės buvo pakankamai stichiškai užversti informacija iš abiejų pusių: ir statybos šalininkų, ir priešininkų. Jiems buvo sunku susigaudyti ir įsigilinti į abiejų pusių argumentus“, - sakė G.Nausėda.

Pasak jo, naujajam Seimui paskutinį žodį tarti dėl naujosios elektrinės gali būti sunku, nes „už“ ir „prieš“ pozicijos yra gana lygios.

Lietuvos gyventojai konsultaciniame referendume sekmadienį naujos atominės elektrinės statybai ištarė „ne“. Vyriausiosios rinkimų komisijos išankstiniai duomenys iš 1892 apylinkių (iš 2017), rodo, kad yra akivaizdus jėgainės priešininkų pranašumas - už elektrinės statybą balsavo 33,96 proc., o prieš 62,7 proc. referendumo dalyvių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.