Pensininkus įbaugino netikra skola už elektrą

Kur iš tikrųjų nukeliavo pinigai už suvartotą elektrą? Tokį galvosūkį tenka spręsti kauniečių šeimai, atradusiai, kad moka mokesčius naudodamiesi Vilniaus regionui skirta „Lesto“ atsiskaitymo knygele.

P. Puišio rankose – dvi knygelės: vienoje – Kauno, kitoje – Vilniaus regiono kodai.<br>M. Patašius
P. Puišio rankose – dvi knygelės: vienoje – Kauno, kitoje – Vilniaus regiono kodai.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Masiokaitė ("Laikinoji sostinė")

Oct 21, 2012, 2:53 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:27 PM

„Pranešame, kad nesumokėjote už elektros energiją 245,18 litų.“ Toks bendrovės „Lesto“ priminimas gerokai sujaudino kauniečius Eleną ir Praną Puišius. Suma pensininkams – nemaža.

Sąžiningai už elektros energiją mokantys kauniečiai griebė tikrinti atsiskaitymo knygelių, kuriose prisegti mokėjimo už paslaugas kvitai.

Žinia pensininkus pribloškė

Knygelės – dvi: P.Puišio vardu – už sode, E. Puišienės vardu – už bute Šilainiuose suvartotą elektrą. Vartotojo adresas – tas pats.

Peržiūrėję mokėjimus, senyvi žmonės savo klaidų nerado. Jie prisiminė vienintelį kartą, kai pavėlavo pranešti apie sode sunaudotą elektrą. Tačiau rugpjūtį, vos į mobiliojo ryšio telefoną atkeliavus primenančiai žinutei, susičiupęs P.Puišys sumokėjo per vasarą susidariusią sumą ir jautėsi ramus.

Tad spalio pradžioje į žmonos mobilųjį telefoną atkeliavusi žinutė apie skolą buvo it perkūnas iš giedro dangaus.

Išsiuntė ne tą knygelę?

Vartydami knygeles kauniečiai pastebėjo, kad P. Puišiui išduota atsiskaitymo knygelė yra Kauno regiono, o štai E. Puišienei bendrovė paštu yra atsiuntusi Vilniaus regiono atsiskaitymo už elektrą knygelę. Dėl to kažkada stebėjosi ir mokesčius priimantys darbuotojai.

Gal ne ta knygelė ir buvo nesusipratimo priežastis? Gal E. Puišienės sumokėti pinigai nukeliavo į sąskaitą kitame mieste? Juk regionų kodai – skirtingi.

Atsakyti į šiuos klausimus būtų galėję bendrovės klientų aptarnavimo centro darbuotojai, kvietę vartotojus atvykti su abiem knygelėmis. Tačiau sunerimę E. ir P. Puišiai pirmiausia kreipėsi į „Laikinosios sostinės“ redakciją.

Būgštaudami, kad netektų mokėti nebūtos skolos, pensininkai nenorėjo „Lesto“ darbuotojams į rankas atiduoti knygelių su visais jų mokėjimų įrodymais.

Klaidą pasirengę ištaisyti

Pensininkų įsitikinimą, jog klaidą padarė bendrovė „Lesto“, patvirtino ir bendrovės atstovo Ernesto Naprio komentaras.

„Tikėtina, kad situacija susidarė dėl E.Puišienės pervestų įmokų naudojant neteisingą vartotojo kodą. Šiuo metu bendrovė klientės pervestas įmokas priskyrė teisingam vartotojo kodui.

„Lesto“ dar aiškinasi nesusipratimo priežastis. Tikėtina, jog per klaidą vartotojai paštu buvo išsiųsta netinkama atsiskaitymo knygelė su klaidingu vartotojo kodu.

Taip nutinka itin retai – per keletą pastarųjų metų tai pirmas toks atvejis“, – „Laikinajai sostinei“ tvirtino „Lesto“ atstovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.