Elektrinei uždaryti - pagalba iš Rusijos

„Nukem Technologies” atstovės Beate Scheffler teigimu, Sočyje įregistruota bendrovė jau ieško specialistų Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas” ir BNS inf.

Oct 27, 2012, 1:03 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:18 PM

„Nukem Technologies” atstovės Beate Scheffler teigimu, Sočyje įregistruota bendrovė jau ieško specialistų Lietuvoje.

Anot jos, šiuo metu SMU-1 vertina galimybes gauti visus reikalingus leidimus, abi bendrovės tiria galimybes pasisamdyti darbuotojų.

IAE generalinis direktorius Žilvinas Jurkšus sakė teigiamai vertinantis bendrovės „Nukem” veiksmus siekiant paspartinti vėluojančius darbus.

„Jeigu tik yra rangovas, kuris pakankamai kvalifikuotas ir gali atlikti darbus, tai tik į naudą. Mes nieko prieš tą bendrovę neturime”, – sakė Ž.Jurkšus.

„Nukem Technologies” nutraukus sutartį su buvusia subrangove Telšių bendrove „Vėtrūna”, šiuo metu darbus toliau tęsia dvi Visagino bendrovės – „Vilstata” ir „Monrema”.

Vėluodama 3–4 metus, „Nukem” įgyvendina du didelius Ignalinos elektrinės uždarymo projektus – įrengia 123 milijonų eurų (425 mln. litų) vertės kietųjų radioaktyviųjų atliekų saugojimo kompleksą ir stato 193 mln. eurų (666 mln. litų) pradinės vertės laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą.

„Nukem” teigia, kad laikinojoje panaudoto branduolinio kuro saugykloje jau atlikta 80 proc. statybos darbų, o kietųjų radioaktyviųjų atliekų saugojimo komplekse – 62 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.