Sniegas sukaustė Vakarų Europos šalis (papildyta)

Per naktį Europos šiaurės vakaruose iškrito daug sniego ir dėl to Belgijoje susidarė rekordinio ilgio automobilių spūstis, atšaukti traukinių reisai tarp Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos, o vairuotojai naktį turėjo praleisti įstrigę savo automobiliuose, skelbia "Reuters".

Frankfurto oro uoste iki 10 val. ryto jau buvo atšaukta per 200 iš 1 238 tą dieną suplanuotų skrydžių.<br>EPA-ELTA
Frankfurto oro uoste iki 10 val. ryto jau buvo atšaukta per 200 iš 1 238 tą dieną suplanuotų skrydžių.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2013, 6:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:39 AM

Pranešama, kad bendras automobilių spūsčių Belgijos greitkeliuose ir didžiuosiuose keliuose ilgis per piko valandą pasiekė 1 670 km. Iki šiol ilgiausios spūstys - 1 285 km - buvo susidariusios pernai vasario 3 dieną. Paprastai antradieniais rytinėmis piko valandomis spūsčių ilgis būna apie 250-270 km.

Buvo uždarytos dvi pagrindinės Briuselio traukinių stotys. Atšaukti greitųjų traukinių reisai, jungiantys Didžiosios Britanijos sostinę su Paryžiumi ir Briuseliu. Taip pat atšaukti traukinių reisai tarp Paryžiaus, Briuselio, Amsterdamo Nyderlanduose ir Kelno Vokietijoje.

Prancūzijos civilinės aviacijos tarnyba atšaukė 25 proc. skrydžių Paryžiaus Šarlio de Golio (Charles de Gaulle) oro uoste ir 20 proc. skrydžių Paryžiaus Orli (Orly) oro uoste. Briuselyje skrydžiai vėluoja, o dalis lėktuvų nukreipiama į Ostendės ir Amsterdamo oro uostus.

Pranešama, kad Prancūzijoje apie 80 tūkst. šeimų liko be elektros.

Be to, teigiama, kad tai pirmoji diena nuo 1925 metų, kai dieną Belgijoje temperatūra nepakilo aukščiau nulio laipsnių. Dėl oro sąlygų Belgijoje buvo atidėtos derybos biudžeto klausimais.

Anglijos pietryčiuose ir Prancūzijos šiaurėje šimtai vairuotojų naktį praleido savo automobiliuose. Dar 600 žmonių buvo leista pernakvoti valstybiniuose pastatuose Prancūzijos pakrantėje esančiame Normandijos regione.

Dėl stipraus vėjo ir sniego Nyderlandų pietuose irgi kilo chaosas keliuose. 

Uždarytas didžiausias Vokietijos oro uostas

Antradienį dėl gausaus sniego buvo visiškai uždarytas didžiausias Vokietijoje Frankfurto oro uostas, praneša „The Local“. Dalis skrydžių gali būti atšaukta visoje šalyje.

Žiemiškas oras slinko iš Vokietijos šiaurės į pietus ir vakarus. Frankfurto oro uoste iki 10 val. ryto jau buvo atšaukta per 200 iš 1 238 tą dieną suplanuotų skrydžių. Vidurdienį padėčiai pablogėjus oro uostas buvo visai uždarytas. Oro uosto atstovai tikisi, kad vėliau popiet pavyks atnaujinti skrydžius.

Padarinius pajuto ir lietuviai

Europos šiaurės vakarus sukausčiusią pūgą pajuto ir Tarptautinis Vilniaus oro uostas. Šiandien buvo atšauktas skrydis į Frankfurto oro uostą, kuris dėl gausaus snygio visiškai uždarytas.

 Pasiekti šį Vokietijos miestą tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus nebus galima ir rytoj ryte – atšauktas 6 val. 15 min. reisas. Nepatogumų patyrė ir tie, kurie su Belgijos oro bendrove „Brussels Airlines“ iš Vilniaus skrido į Briuselį.

Jų skrydis vėlavo tris valandas. Pusvalandžiu vėliau pakilo ir „Ryanair“ lėktuvas Tarptautiniame Kauno oro uoste, skraidinęs keleivius į Frankfurto Hano oro uostą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.