Aviatoriai skelbia vasaros pradžią - iš Lietuvos tiesiogiai pasieksime pusšimtį užsienio miestų

Velykų sekmadienį prasidės vasara. Tiesa, kol kas šį sezoną skelbia tik aviatoriai. Iš Lietuvos vasarą tiesiogiai bus pasiekiama apie septyniasdešimt užsienio oro uostų.

Iš Lietuvos vasarą tiesiogiai bus pasiekiama apie septyniasdešimt užsienio oro uostų.<br>V. Ščiavinskas
Iš Lietuvos vasarą tiesiogiai bus pasiekiama apie septyniasdešimt užsienio oro uostų.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Mar 28, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:20 AM

Šią vasarą iš Lietuvos tiesiogiai reguliariaisiais reisais bus pasiekiamas Kaljaris Sardinijoje, Trapanis Sicilijoje, Chanija Kretoje, Stambulas.

Tikimasi, kad į vasaros skrydžių žemėlapį sugrįš ir Reikjavikas bei Tel Avivas.

Sieks pateisinti atostogų oro uosto vardą

Tarptautinis Kauno oro uostas (TKOU), kad ir netekęs kelių krypčių, kuriomis galėjo didžiuotis praėjusią vasarą, sekmadienį pasitiks optimistiškai. Airių žemų sąnaudų bendrovė „Ryanair“ iš Kauno skraidins 18 krypčių, o latvių „Air Baltic“ - viena, į Rygą.

Su airiais iš TKOU tiesiogiai bus galima nuskristi į Alikantę, Birmingemą, Bristolį, Dubliną, Edinburgą, Frankfurtą-Haną, Kaljarį, Kiprą, Kosą, Londono Gatviko ir Stanstedo oro uostus, Maltą, Oslą, Palmą de Maljorka, Rodą, Stokholmą, Tamperę ir Trapanį.

Tuo tarpu skrydžius į Briuselį, Lydsą, Livepulį, Londono Lutono oro uostą „Ryanair“ perkėlė į Vilnių.

Nebeliko TKOU skrydžių grafike ir Reikjaviko. Iš Kauno skraidinusiai „WOW Air“ susijungus su „Iceland Express“, kuri rengė skrydžius iš Vilniaus, buvo nutarta, kad pakaks skrydžių į Reikjaviką iš vieno Lietuvos oro uosto. Pasirinkta Lietuvos sostinė.

„Vasaros sezonas bus intensyvus ir, tikimės, sėkmingas. Tikiuosi, kad drąsiai galėsime vadintis vasaros atostogų krypčių oro uostu“, - sakė laikinoji TKOU vadovė Jūratė Baltrušaitytė.

Ir senomis, ir naujomis kryptimis

Bene didžiausios Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) naujovės – „Turkish Airlines“ siūlomi skrydžiai į Stambulą ir „Ryanair“ į Kretos Chanijos kurortą. Neseniai „Wizz Air“ pasiūlė vasarą apsilankyti Olesiunde Novegijoje, kur galima gėrėtis fjordais.

Iš Vilniaus vasarą tiesiogiai bus galima oro keliu nukakti į Frankfurtą, Vieną, Varšuvą, Maskvą, į kurią skraidins trys bendrovės, Taliną, Helsinkį, ar SAS siūlomomis kryptimis – į Stokholmą ar Kopenhagą.

Dėl keleivių, skrendančių į Kijevą, nuo liepos pradėjus šia kryptimi skraidinti „Wizz Air“, grumsis trys aviacijos įmonės.

Taip pat iš Vilniaus tiesiogiai bus pasiekiamas Diuseldorfas, Trondheimas, Oslas, Bergenas, Stavangeris, Barselona, Donkasteris, Dortmundas, Eindhovenas, Londonas, Milanas, Paryžius, Roma, Briuselis, Brėmenas, Dublinas, Korkas, Lydsas, Liverpulis.

„Air Baltic“ kol kas naujovių nepažėrė. Su latvių bendrove iš trijų Lietuvos oro uostų bus pasiekiama tik Ryga, iš kurios galima keliauti toliau.

Grįš Maskvos kryptis

Į Tarptautinio Palangos oro uosto (TPOU) skrydžių žemėlapį sugrįš Maskva. Oro bendrovė „Rusline“ iš Rusijos sostinės į Palangą pradės skraidinti nuo birželio vidurio kartą per savaitę – sekmadieniais.

Tačiau, pasak TPOU vadovės Jolantos Jucevičiūtės, „Rusline“ svarsto rengti antrąjį skrydį, mat bilietų pardavimas jau dabar pranoko jų lūkesčius. Jei įmonė tesės savo pažadą, tai antrasis reisas bus vykdomas taip pat sekmadieniais. Tikimasi, kad Palanga sulauks daug turistų iš Rusijos.

Taip pat iš Palangos vasarą, kaip ir žiemą, tiesiogiai bus pasiekiama Kopenhaga, Oslas ir Ryga. Į Oslą bus skraidoma dažniau – ne du kartus per savaitę, kaip kad žiemą, o tris.

„Manau, kad vasaros sezonas bus ne prastesnis nei praėjusiais metais. O gal net ir geresnis“, - sakė J. Jucevičiūtė.

Naujoves skelbia ir kaimyninis Rygos oro uostas. „Wizz Air“ nuo balandžio iš Latvijos sostinės skraidys į Bergeną, „Air Baltic“ keleiviams pasiūlys skrydžius į Larnaką, Balatoną, Maltą, Rijeką. „Iberia Express“ vasaros sezonu į Rygos oro uostą sugrąžins skrydį į Madridą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.