Svajonių darbas Vilniuje - savivaldybės taksistas

Trečiadienį Vilniaus savivaldybės įmonė „Vilnius veža“ pasirašė sutartį įsigyti naujų taksi automobilių. Nuo rugpjūčio planuojama, kad sostinės gatvėmis važinės 100–150 savivaldybės taksi automobilių. Iš jų 30 bus „VW Touran“ automobiliai, dėl kitų dar deramasi.

Taksi automobilių nuomą sustabdė Viešųjų pirkimų tarnyba.<br>J. Stacevičius
Taksi automobilių nuomą sustabdė Viešųjų pirkimų tarnyba.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 18, 2013, 8:53 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:39 AM

Ieškoma apie 300 vairuotojų, žadamas 1,5 tūkst. Lt atlygis, o mokantys užsienio kalbas galės uždirbti gerokai daugiau.

Taksistų poliglotų ieškoma todėl, kad Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai metu sostinėje bus daug užsieniečių, ES pareigūnų.

Savivaldybės įmonės „Vilnius veža“ direktorius Benas Renatas Baltusis sakė, kad taksi vairuotojų rasti nesunku, norinčiųjų dirbti – eilės, bet rasti mokančių užsienio kalbas nėra lengva.

„Žinoma, būtų idealu, jei rastume kuo daugiau vairuotojų, mokančių pagrindines ES kalbas – anglų, vokiečių, prancūzų“, – sakė B. R. Baltusis. Bet ir tie vairuotojai, kurie normaliai susikalba su keleiviais angliškai, gali tikėtis darbo.

Iki šiol Vilniaus taksi automobilių nuomos konkursą lydėjo nesklandumai.

Praėjusių metų spalį į Vilniaus gatves išriedėjo balti „Ford“, kurie buvo išsinuomoti iš bendrovės „Inchcape Motors“.

Tačiau šių metų sausį Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nusprendė, kad savivaldybės įsteigta taksi bendrovė „Vilnius veža“ turi nutraukti 99 tūkst. litų vertės automobilių nuomos sutartį su jungtinės veiklos partneriais - bendrovėmis „Euro Asista“ ir „Inchcape Motors“.

VPT nusprendė, kad buvo pasirinktas neteisėtas pirkimo būdas - apklausa, o tai pažeidė skaidrumo ir lygiateisiškumo principus.

Šiuo metu sostinės gatvėse rieda tik 8 „Vilnius veža“ automobiliai. B. R. Baltusis pripažino, kad kol kas sostinės savivaldybės taksi įmonė dirba nuostolingai.

„Taip ir turi būti veiklos pradžioje, juk reikia investuoti, nuomotis automobilius. Bet nuo rugpjūčio dirbsime pelningai“, – žadėjo įmonės „Vilnius veža“ direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.