„Air Lituanica“ dar laukia leidimo skristi

Kad galėtų, kaip numačiusi, pačioje birželio pabaigoje leistis į pirmąjį skrydį, oro bendrovė „Air Lituanica“ turi gauti du svarbius dokumentus – vežėjo pažymėjimą ir licenciją susisiekimo oru paslaugoms teikti. Tikimasi, kad šios savaitės pabaigoje bus padėtas paskutinis taškas.

„Air Lituanica“ pirmiausia skraidys į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną, o vėliau pasiūlys maršrutus į Miuncheną, Prahą ir dar Maskvą.
„Air Lituanica“ pirmiausia skraidys į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną, o vėliau pasiūlys maršrutus į Miuncheną, Prahą ir dar Maskvą.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-05-27 15:07, atnaujinta 2018-03-06 05:26

„Manau, kad spės, juk liko dar visas mėnuo“, - portalui lrytas.lt sakė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas Kęstutis Auryla.

Oro vežėjo dokumentus išduodanti CAA praėjusią savaitę atliko „Air Lituanica“ vieną auditą, šią planuojamas dar vienas – bus tikrinamas orlaivių tinkamumas. Auditų metu tikrinamos įvairios – nuo finansų iki orlaivių.

„Audito metu nustatomi neatitikimai, kuriuos oro bendrovė turi per numatytą laiką ištaisyti“, - sakė K. Auryla.

Jis patvirtino, kad neatitikimų buvo nustatyta ir „Air Lituanica“ atveju, tačiau jis neatskleidė kokių.

K. Auryla mano, kad bendrovė juos ištaisys ir nesklandumai nesutrukdys gauti oro vežėjo pažymėjimą.

Licenciją išduoda ta pati CAA, lemiamą sprendimą priima jos sudaryta licencijavimo komisija, į kurią įeina ir ekonomistai, teisininkai.

„Auditai vyksta pagal grafiką, šią savaitę bus rengiamas dar vienas etapas. Savaitės pabaigoje jau tikimės turėti galutines išvadas“, - sakė oro bendrovės atstovė Sandra Meškauskaitė.

Skris į sostines

„Air Lituanica“ pirmiausia skraidys į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną, o vėliau pasiūlys maršrutus į Miuncheną, Prahą ir dar Maskvą.

Pirmąja kryptimi - į Briuselį - „Air Lituanica“ skraidins šešis kartus per savaitę nuo birželio 30 dienos. O nuo liepos 8-osios aviacijos naujokė kasdien leisis ir Amsterdame. Planuojamos bilietų kainos - nuo 299 litų.

Į Rusijos sostinę, taip pat Prahą bei Miuncheną „Air Lituanica“ yra numačiusi skraidyti nuo rudens. Į Berlyną lietuviai planuoja pradėti skraidyti rugpjūtį.

Bilietus bus galima įsigyti birželio pradžioje. Jie bus parduodami „Air Lituanica“ interneto svetainėje, taip pat tarptautiniuose bilietų pardavimo kanaluose.

Planuojama, kad per antrąjį šių metų pusmetį į Briuselį „Air Lituanica” nuskraidins 15 tūkst. keleivių, o į Amsterdamą – 20 tūkst. Iš viso per pirmą veiklos pusmetį oro bendrovė viliasi pervežti 70 tūkst. keleivių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.