Vilnius planuoja Kauno ir Palangos jungtuves

Tarptautiniai Kauno ir Palangos oro uostai bus jungiami prie Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU). Šitaip Susisiekimo ministerija užsimojo oro uostų valdymą padaryti veiksmingesnį.

Susisiekimo ministerija kuria naują Lietuvos oro uostų valdymo strategiją.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Susisiekimo ministerija kuria naują Lietuvos oro uostų valdymo strategiją.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

May 30, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:26 AM

Tai įvyks, kai bus gautas Seimo pritarimas. Taip pat, anot susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, reikės sulaukti ir Vyriausybės pritarimo.

„Pagal optimistinį požiūrį, procesas galėtų baigtis kitų metų vasarą“, - sakė susisiekimo ministras.

Šitaip planuojama sutaupyti 1,2 mln. litų per metus, tačiau teks atleisti 23 darbuotojus. Kokių sričių specialistai liktų už borto, kol kas ministerija nesvarsto.

„Prieš valandą įvyko posėdis, kuriame buvo svarstomas klausimas dėl oro uostų valdymo strategijos. Prieš tai mano įsakymu buvo sudaryta darbo grupė“, - ketvirtadienį pranešdamas apie laukiančias permainas, sakė ministras.

Rengiant tokį sujungimo planą, buvo pasitelkti teisės ir ekonomikos ekspertai, tarp jų - įmonė "Ernst&Young".

„Manome, kad toks oro uostų sujungimas iš esmės leistų efektyviau valdyti keleivių srautus, rinkodaros dalykus ir duotų sinerginį efektą“, - aiškino R. Sinkevičius.

Konkursas užimti naujosios oro uostų valdymo įmonės vadovo postą, bus skelbiamas, kai galutinai įvyks susijungimas. Tuomet visus trys padaliniai turės savo vadovą, kurie bus pavaldūs visos įmonės direktoriui.

„Tai detalės, kurių mes dabar nesvarstome“, - apie tai, kas galėtų vadovauti naujajam dariniui, sakė susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas.

Kol kas nežinia ir kaip bus elgiamasi dėl Tarptautinio Kauno oro uosto (TKOU) generalinio direktoriaus. Šiuo metu jam laikinai vadovauja komercijos vadovė Jūratė Baltrušaitytė. TKOU tapus padaliniu, konkursas į vadovo vietą gali būti ir neskelbiamas, į šį postą tiesiog gali būti paskirtas tinkamas specialistas.

„Kiekvienas oro uostas turės savo tikslus ir infrastruktūros kainą. Oro bendrovės galės rinktis, kokių paslaugų jiems reikia. Akivaizdu, kad Kauno oro uoste turime pigesnę infrastruktūrą negu Vilniaus oro uoste. Tad ir kainodara skirsis“, - sakė A. Šliupas.

Jis patikino, kad nebus laikomasi anksčiau pasigirdusių svarstymų, kad į Kauną turėtų skraidyti žemų sąnaudų bendrovės, o į Vilnių – tradicinės aviakompanijos. Neseniai TVOU sulaukė naujo vadovo. Juo tapo iš Danijos sugrįžęs teisininkas Gediminas Almantas. Palangos oro uostui vadovauja Jolanta Jucevičiūtė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.