Dėl protestų Pietų Anglijoje pristabdyta skalūnų naftos gavyba

Britų kompanija „Cuadrilla Resources“ penktadienį pristabdė visus skalūnų naftos gavybos darbus Pietų Anglijoje dėl ekologų protestų. Kaip praneša oficialus kompanijos atstovas, policija patarė „būti ypač budriems per ekologinio judėjimo aktyvistų planuojamas protestų akcijas“. „Ir mes į šią rekomendaciją kuo rimčiausiai atsižvelgėme“, - sakė atstovas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 16, 2013, 1:38 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:15 PM

Britų ekologai protestuoja prieš skalūnų dujų ir naftos gavybą, nes, anot, jų, „technologijos, naudojamos šioje gavyboje, kenkia aplinkai ir griauna žaliosios energetikos plėtros pastangas“.

Protestuotojai ketina rengti akcijas šešias dienas šalia vietovių, kur vykdomi darbai.

Pasak vieno iš ekologų vadovų, į Pietų Angliją suvažiuos ir gamtosaugininkai iš kitų pasaulio šalių, kur vykdoma skalūnų naftos ir dujų gavyba, taip siekdami „išreikti savo protestą“.

Licenciją skalūnų naftos gavybos darbams Pietų Anglijoje „Cuadrilla“ gavo šių metų liepą. Tačiau dešimt dienų ji negalėjo pradėti darbų dėl protestuotojų akcijų. Maždaug prieš kelias savaites kompanija pradėjo gręžimo darbus, kuriuos dabar teko pristabdyti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.