„Lietuvos dujos“ bylinėsis su „Gazprom“ dėl neteisingų kainų

Akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ akcininkai neeiliniame susirinkime ketvirtadienį priėmė sprendimą inicijuoti arbitražo procesą prieš gamtinių dujų tiekėją „Gazprom“, siekiant sumažinti pernelyg aukštas tiekiamų dujų kainas.

„Gazprom“ tiekiamų dujų kaina „Lietuvos dujoms“ yra ženkliai didesnė nei Latvijoje, Estijoje ar Vokietijos rinkoje.<br>AP nuotr.
„Gazprom“ tiekiamų dujų kaina „Lietuvos dujoms“ yra ženkliai didesnė nei Latvijoje, Estijoje ar Vokietijos rinkoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-01-30 11:14, atnaujinta 2018-02-16 22:17

Lietuvos Respublikos energetikos ministerija, kaip viena iš bendrovės akcininkių, pritarė šiam siūlymui, kadangi bendrovei iki šiol nepavyko derybų keliu susitarti dėl teisingų gamtinių dujų tiekimo sąlygų Lietuvos vartotojams.

„Gazprom“ tiekiamų dujų kaina „Lietuvos dujoms“ yra ženkliai didesnė nei Latvijoje, Estijoje ar Vokietijos rinkoje. Tai yra žalinga mūsų vartotojams, mūsų ekonomikai ir kenkia pačiai įmonei „Lietuvos dujos“, kuri dėl tokių kainų praranda vartotojus, o dujų suvartojimas ženkliai mažėja“, – teigiama Energetikos ministerijos pranešime spaudai.

Energetikos ministerija taip pat atkreipia dėmesį, kad neeiliniame „Lietuvos dujų“ visuotiniame akcininkų susirinkime taip pat buvo priimtas sprendimas, kad, pasiekus susitarimą dėl kainos sumažinimo iki teisingo lygio, šis arbitražo procesas bus stabdomas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.