“Lietuvos energija“ perims „Lietuvos dujų“ kontrolę

Konkurencijos taryba leido bendrovei "Lietuvos energija" įsigyti 38,91 proc. akcinės bendrovės "Lietuvos dujos" akcijų. Kartu su turimomis akcijomis jos rankose iš viso jų bus sutelkta 56,61 proc. Tad "Lietuvos energija" kartu su "Gazprom" kontroliuos "Lietuvos dujas".

"Lietuvos energija" valdo bendroves, kurių veikla yra susijusi su elektros energijos ir šilumos gamyba bei tiekimu.<br>V.Balkūno nuotr.
"Lietuvos energija" valdo bendroves, kurių veikla yra susijusi su elektros energijos ir šilumos gamyba bei tiekimu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

May 19, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:25 PM

Konkurencijos taryba pirmadienį taip pat leido "Lietuvos energijai" įsigyti iki 100 proc. akcinės bendrovės "Lietuvos dujos" akcijų ir įgyti vienvaldę pastarosios bendrovės kontrolę pagal pateiktą pranešimą apie koncentraciją.

"Lietuvos energija" valdo bendroves, kurių veikla yra susijusi su elektros energijos ir šilumos gamyba ir tiekimu, elektros ir šilumos didmenine ir mažmenine prekyba, elektros energijos skirstymo paslaugų teikimu, elektros energijos ūkio aptarnavimu ir kt.

"Lietuvos energija" 100 proc. akcijų nuosavybės teise priklauso Lietuvos Respublikai, kurias patikėjimo teise valdo Lietuvos Respublikos finansų ministerija.

"Lietuvos dujos" vykdo gamtinių dujų tiekimo ir gamtinių dujų skirstymo paslaugų teikimo veiklą.

Įvertinusi su sandoriais susijusias aplinkybes Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomų vykdyti koncentracijų nebus sukurta ar sustiprinta dominuojama padėtis ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.