„Chevron“ su Lietuva nebenori turėti nieko bendro

JAV energetikos įmonė „Chevron“

Žygaičių kaimo (Tauragės r.) gyventojai pasiekė savo tikslą - "Chevron" Lietuvoje neliko nė pėdsako.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žygaičių kaimo (Tauragės r.) gyventojai pasiekė savo tikslą - "Chevron" Lietuvoje neliko nė pėdsako.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 8, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:29 AM

„LL investicijų“ ryšių su visuomene specialistė Kristina Paukštytė-Brazdauskienė BNS patvirtino, kad akcijų pirkimo- pardavimo sandoris įvyko praėjusią savaitę.

Daugiau sandorio detalių bei „Chevron“ pasitraukimo priežasčių ji teigė negalinti atskleisti.

Apie 50 proc. „LL investicijų“ akcijų pardavimą ir biuro Vilniuje uždarymą ir„Chevron“, kuri pernai pasitraukė iš Lietuvos skalūnų dujų žvalgybos konkurso, paskelbė savo interneto svetainėje.

50 proc. „LL investicijų“ akcijų „Chevron“ grupės bendrovė „Chevron Global Energy“ iš „Tan Oil“ įsigijo 2012-ųjų spalį, sandorio vertė - 57,885 mln. litų.

Po 50 proc. „Tan Oil“ akcijų valdo Danijos įmonė „Jylland Olie“ ir įmonė „Serenus“, kurios vienintelis akcininkas yra Antanas Vainauskas - vienas iš kelių „LL investicijų“ steigėjų. Registrų centro duomenimis, „Jylland Olie“ ir Danijos įmonė „Odin Energi“, kuri valdo 50 proc. „Minijos naftos“ akcijų, yra registruotos tuo pačiu adresu.

„Tan Oil“ turi leidimą išgauti naftą Raseinių plote, kuris yra Raseinių, Jurbarko ir Kelmės rajonų savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.