Bergždžios A. Butkevičiaus viltys - „Chevron“ į Lietuvą negrįš

Lietuva dar turi vilčių, kad į šalį grįš JAV energetikos gigantas „Chevron“. Premjeras Algirdas Butkevičius spalio mėnesį ketina vykti už Atlanto ir susitikti su kompanijos vadovybe. A.Butkevičius, matyt, bandys įtikinti amerikiečius dalyvauti naujame skalūnų dujų žvalgybos konkurse.

„Chevron“ priešininkai gali džiaugtis - kompanija į Lietuvą negrįš.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Chevron“ priešininkai gali džiaugtis - kompanija į Lietuvą negrįš.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Sep 19, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:49 AM

Seimas ką tik pritarė dujų gavybos mokesčių sumažinimui, o savivaldybėms pažadėjo didesnę dalį, gautą iš pajamų už dujas.

Tačiau „Chevron“ į Lietuvą grįžti neketina. Kaip lrytas.lt teigė kompanijos „Chevron“ Europos padalinio Išorinės komunikacijos vadovė Sally Jones, „Chevron“ Lietuva - jau praeities etapas.

„Chevron“ uždarė savo biurą Lietuvoje. Galimybės čia negali daugiau konkuruoti su kitomis galimybėmis mūsų globaliame portfelyje“, - portalui teigė kompanijos atstovė.

Kitaip tariant, investicijas, kurios galėjo būti panaudotos Lietuvoje, perkeltos kitur. Po gyventojų protestų, nestabilios mokesčių politikos iš Lietuvos pasitraukęs „Chevron“ pasirinko Rumuniją – ten jau gavo leidimą žvalgyti skalūnų dujas. Tiesa, amerikiečiai ir ten susidūrė su protestuojančiais gyventojais.

S.Jones priminė, kad „Chevron“ atsisakė 50 proc. akcijų bendrovėje „LL Investicijos“, turinčios teisę ieškoti skalūnų dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.