„Rosneft“ už sankcijas Europos vadovų tarybai iškėlė bylą

Rusijos naftos gavybos įmonė „Rosneft“ ir verslininkas Arkadijus Rotenbergas teisme siekia užginčyti ES jiems paskelbtas sankcijas, informuoja laikraštis „The Financial Times“.

„Rosneft“ teisme siekia užginčyti ES jiems paskelbtas sankcijas.<br>AP nuotr.
„Rosneft“ teisme siekia užginčyti ES jiems paskelbtas sankcijas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-17 13:25, atnaujinta 2018-01-26 22:21

Leidinio duomenimis, „Rosneft“ dar spalio 9 d. iškėlė bylą Europos vadovų tarybai – joje reikalaujama anuliuoti sprendimą neleisti Rusijos įmonėms lėšų skolintis tarptautinėse kapitalo rinkose.

Taip pat „The Financial Times“ praneša ir apie verslininko A.Rotenbergo iškeltą spalio 10 d. ieškinį. Straipsnyje pateikiama anonimiškai kalbėjusio juristo, teikusio A.Rotenbergui konsultacijas, nuomonė. Anot specialisto, ieškiniai gali sumažinti kai kurių ES narių ryžtą pratęsti sankcijas Rusijai ateinančių metų pavasarį.

Savo ruožtu ES atstovai teigia, kad Vadovų taryba teisme gins savo sprendimą dėl sankcijų įvedimo. „Pradėtas teismo procesas nereiškia, kad ribojimo priemonės bylos svarstymo metu bus atšauktos“, – pabrėžia Europos vadovų tarybos atstovai.

Rugsėjo 12 d. priimtos ES sankcijos numatė skolų blokavimą penkiems didžiausiems šalies valstybiniams bankams ir ES verslo sandorių su naftos bei gynybos bendrovėmis sustabdymą. ES įmonės ir fiziniai asmenys negali jiems teikti paskolų ar vykdyti jokių operacijų su naujai leidžiamomis šių obligacijomis, jei vertybinių popierių galiojimo terminas – daugiau kaip 30 dienų. Ankstesnis sankcijų paketas numatė operacijų apribojimą 90 dienų galiojančioms obligacijoms.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.