Naujos įmonės vadovas: nuo šiol dujų kainos bus tik patrauklios

Nuo lapkričio gamtines dujas šalies gyventojams, verslui ir kitiems klientams tiekia nauja „Lietuvos energijos“ įmonių grupei priklausanti bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“. Jai vadovaus šiandien generaliniu direktoriumi pradedantis dirbti Mantas Mikalajūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:46 AM

Vykdant Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimus atskirti gamtinių dujų tiekimo ir skirstymo veiklas, nuo „Lietuvos dujų“ atskirta bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“ bus atsakinga už gamtinių dujų tiekimą Lietuvos vartotojams. Naujoji įmonė iš „Lietuvos dujų“ perėmė visus dujų vartotojus ir su jais sudarytas dujų tiekimo sutartis, kurios bus vykdomos toliau.

„Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas pabrėžia, kad „Lietuvos dujų tiekimas“ turi siekti rinkai pasiūlyti konkurencingą gamtinių dujų kainą, kuri būtų patraukli vartotojui, paranki šalies ūkio augimui.

„Šiuo metu svarbiausia efektyviai integruoti įmonę į „Lietuvos energijos“ grupę, kad galėtume išnaudoti visas sinergijos galimybes. „Lietuvos dujų tiekimas“ reikšmingai prisidės prie mūsų grupės siekio diversifikuoti veiklą, didinti grupės vertę ir užsitikrinti lankstesnes gamtinių dujų tiekimo sąlygas“, – teigė „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Dujų tiekimo bendrovės vadovu tapęs M.Mikalajūnas prieš paskyrimą dvylika metų dirbo „Lietuvos dujose“, pastaruoju metu buvo laikinuoju įmonės vadovu, koordinavo „Lietuvos dujų“ veiklų atskyrimą.

„Mano tikslas – efektyviai veikianti, kokybiškas ir konkurencingas paslaugas teikianti gamtinių dujų tiekimo bendrovė. Sieksime išsaugoti ir dar labiau stiprinti per ilgą laiką sukurtus gerus santykius su savo klientais ir partneriais. Tikiu, kad glaudžiai bendradarbiaudami su kitomis „Lietuvos energijos“ grupės įmonėmis galime pasiekti visus savo siekius“, – sakė M.Mikalajūnas.

M.Mikalajūną įmonės vadovu paskyrė bendrovės valdyba. Jos nariais tapo „Lietuvos energijos“ Teisės tarnybos direktorė Ieva Lauraitytė ir „Lietuvos energijos“ Strategijos ir plėtros direktorius Mindaugas Keizeris. Ateityje į valdybą bus pasiūlytas ir nepriklausomas narys. Tokiu būdu bendrovėje bus įgyvendintas „Lietuvos energijos“ grupės įmonių korporatyvinio valdymo modelis.

„Lietuvos dujų tiekimo“ paslaugomis naudosis apie 560 tūkst. klientų, didžiąją dalį jų sudaro gyventojai. Įmonėje dirbs apie 140 žmonių, kurių dauguma perėjo iš „Lietuvos dujų“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.