D. Korsakaitė taikosi į naujas pareigas ir didesnį atlyginimą?

Buvusi vyriausioji kainų prievaizdė Diana Korsakaitė, kaip ir buvo galima tikėtis, nesitraukia iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos. Nors jos kabinetą trečiadienį užėmė nauja komisijos vadovė Inga Žilienė, D.Korsakaitė, tikėtina, liks dirbti šioje komisijoje.

Kadenciją baigusi D.Korsakaitė palikti komisijos neskuba.<br>G.Savicko (ELTA) nuotr.
Kadenciją baigusi D.Korsakaitė palikti komisijos neskuba.<br>G.Savicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

2015-01-21 15:16, atnaujinta 2018-01-15 10:34

Portalo lrytas.lt žiniomis, ji šiuo metu yra išėjusi vaiko priežiūros atostogų, kurias suteikė darbdavys. 

Dienraštis „Lietuvos rytas“ anksčiau rašė, kad po to, kai Seimas nusprendė atleisti D.Korsakaitę pasibaigus jos kadencijai, komisijoje staigiai buvo įkurtas naujas Ekonominių tyrimų departamentas.

Kaip skelbia naujienų agentūra BNS, buvusi komisijos pirmininkė D.Korsakaitė pretenduoja vadovauti naujai įsteigtam Kainų komisijos Ekonominių tyrimų departamentui. Be jos, paraišką dalyvauti konkurse pateikė ir Energetikos ministerijos elektros skyriaus vedėjas Egidijus Purlys – tai BNS pranešė neoficialūs šaltiniai.

D.Korsakaitės bandymas tokiu būdu likti dirbti komisijoje neliko nepastebėtas valdžios sluoksniuose. Kai kuriuos valdančiuosius supykdė, kad D.Korsakaitė įkūrė departamentą, kuriame ji pati esą netrukus turėtų pradėti dirbti. Pati D.Korsakaitė „Lietuvos rytui“ nei paneigė, nei patvirtino, kad taikosi vadovauti naujai įsteigtam departamentui.

Tiesa, oficialiai naująjį departamentą sausio 2–ąją įsteigė D.Korsakaitės pavaduotojas, laikinai pavadavęs savo viršininkę.

Po „Lietuvos ryto“ publikacijos skelbimas apie konkursą į departamento vadovo vietą buvo skubiai išimtas iš komisijos interneto svetainės. „Konkursas dar neįvykęs, o jo data taip pat nėra patvirtina“, – lrytas.lt informavo jos atstovė Loreta Kimutytė.

Kandidatai dokumentus turėjo pateikti iki sausio 16 dienos. Ar tai padarė D.Korsakaitė? Komisijos atstovai kategoriškai atsisako suteikti apie tai informaciją, nes „duomenys apie pretendentus neteikiami“. Tiesa, jie ir nepaneigia, kad D.Korsakaitė siekia naujo posto VKEKK.

Jei buvusi komisijos vadovė nuspręstų palikti darbovietę, jai priklausytų dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, o tai sudaro 3,6 tūkst. eurų (12,5 tūkst. Lt).

Beje, jei D.Korsakaitė taps naujojo departamento vadove, ji uždirbs daugiau nei naujoji komisijos pirmininkė I.Žilienė. Pagal nustatytą tvarką, komisijos vadovas gauna 1811 eurų mėnesinį atlyginimą (6,2 tūkst. litų), o departamento vadovas gauna 2231 eurą (7,7 tūkst. litų).

 Seimo nariai gruodžio 4 dieną nutarė, kad D.Korsakaitė turėtų būti atleista. Posto ji neteks sausio 21–ąją.

Šaltinių žiniomis, VKEKK pirmininkė tikėjosi kitokio parlamentarų sprendimo, ją palaikė dalis valdančiųjų koalicijos.Kai kurie Seimo nariai apgailestavo, kad svarbi institucija praras tokią kompetentingą specialistę.

Bet lemiamą žodį tarė Prezidentūra: komisijos vadovai turi būti rotuojami. Pagal įstatymą VKEKK vadovą skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.

Komisijos atstovė Loreta Kimutytė BNS sakė, kad dokumentų priėmimas baigėsi penktadienį, juos pateikė du žmonės. Tačiau ji neįvardijo, kas dalyvauja konkurse.

„Negaliu atskleisti nė vieno. Pagal jų gyvenimo aprašymus – abu stiprūs specialistai“, – BNS sakė L.Kimutytė. Pasak jos, abu kandidatai dar turi išsilaikyti vadovavimo gebėjimų testą Valstybės tarnybos departamente, jis vyks vasario pabaigoje.

Nei su D.Korsakaite, nei su E.Purliu trečiadienį BNS nepavyko susisiekti.

Energetikos ministro atstovas Mantas Dubauskas BNS negalėjo patvirtinti, kad E.Purlys dalyvauja konkurse. Anot jo, ministerija negali kontroliuoti asmeninių darbuotojų sprendimų.

„Ministerija negali – jei tai tiesa – kištis į savo darbuotojų sprendimus dėl karjeros. Jei jis laimėtų konkursą, tai būtų didelis nuostolis, nes išeitų geras specialistas“, – BNS sakė M.Dubauskas.

D.Korsakaitės kadencija komisijoje baigėsi antradienį, ją nuo trečiadienio pakeitė Inga Žilienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?