Energetikų derlius: kone 120 mln. eurų teko elektros jungtims

Investicijos į Lietuvos aukštos įtampos elektros perdavimo tinklą suteikia naujų galimybių plėtoti verslą gyventojams ir investuotojams, užsitikrinti kokybišką ir saugų elektros tiekimą ir alternatyvius elektros perdavimo kelius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-15 14:57, atnaujinta 2017-10-15 17:26

Lietuvos elektros perdavimo operatoriaus „Litgrid“ kasmet rengiamas perdavimo tinklo dešimtmetis planas yra įgyvendinamas laiku ir efektyviai. Tinklo projektų pažanga 2015 m. rugsėjo 14 d. pristatyta „Litgrid“ Stebėtojų tarybai.

Šiemet daugiausia investicijų skirta elektros jungčių „LitPol Link“ ir „NordBalt“ statyboms. Metų pabaigoje pradėsiančios veikti jungtys „LitPol Link“ ir „NordBalt“ pirmą kartą sujungs Lietuvą su Vakarų ir Šiaurės Europos infrastruktūra.

„Pagrindinę aukštos įtampos elektros perdavimo tinklo naudą matuojame tokiais kriterijais kaip patikimumas, saugumas ir efektyvumas.

Baigę tarptautinius energetikos projektus užtikrinsime, kad elektra būtų perduodama patikimai ir saugiai visame regione. Lietuvos elektros perdavimo tinklo efektyvumą ir vertę dar labiau padidinsime kryptingai siekdami pritraukti didelius vartotojus, kuriems reikalinga gerai išplėtota ir prižiūrėta elektros infrastruktūra.

Tai turi būti bendras politikų ir verslininkų siekis“, – sakė Aleksandras Spruogis, energetikos viceministras ir „Litgrid“, prižiūrinčio aukštos įtampos elektros perdavimo tinklą, Stebėtojų tarybos pirmininkas.

Šiemet vykdoma beveik 40 perdavimo tinklo investicinių projektų, kurių didžioji dalis apima informacinių technologijų ir telekomunikacijų diegimą, transformatorių pastočių rekonstrukcijas ir elektros perdavimo linijų remontą.

Šeši šiuo metu vykdomi projektai susiję su naujai statomomis vėjo jėgainėmis, kurių gaminama elektra turi būti patikimai perduodama vartotojams. Per pirmąjį 2015 m. pusmetį į elektros perdavimo tinklą iš viso investuota 119 mln. eurų.

Didžioji dalis aukštos įtampos elektros perdavimo tinklo buvo išvystyta prieš keturis–penkis dešimtmečius, todėl artimiausią dešimtmetį investicijos į tinklo patikimumą ir rekonstrukcijas pareikalaus daugiausia investicijų.

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius kasmet vidutiniškai baigia atnaujinti po šešias transformatorių pastotes ir rekonstrukciją pradeda vykdyti dar penkiuose-šešiuose elektros perdavimo mazguose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.