Grįžta prie senų įpročių – būstą šildo degindami gamtines dujas

Vis daugiau gyventojų savo būsto šildymui renkasi gamtines dujas. Skirstomuosius dujotiekius valdanti bendrovė „Lietuvos dujos“ per šį spalį gavo net 76 proc. daugiau prašymų prijungti prie skirstomojo tinklo, nei pernai tuo pačiu metu. Iš viso per 10 šių metų mėnesių gauta daugiau nei 4100 prašymų.

Skirstomuosius dujotiekius valdanti bendrovė „Lietuvos dujos“ per šį spalį gavo net 76 proc. daugiau prašymų prijungti prie skirstomojo tinklo, nei pernai tuo pačiu metu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skirstomuosius dujotiekius valdanti bendrovė „Lietuvos dujos“ per šį spalį gavo net 76 proc. daugiau prašymų prijungti prie skirstomojo tinklo, nei pernai tuo pačiu metu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 8:31 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:08 AM

Prijungtų prie skirstomojo tinklo klientų skaičius taip pat išsaugo. Per 10 šių metų mėnesių prijungta virš 2890 naujų klientų. Tai yra 13 proc. daugiau, nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.

Didžiausiai energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausančios bendrovės „Lietuvos dujos“ generalinio direktoriaus Liudo Liutkevičiaus teigimu, atpigus gamtinėms dujoms gyventojai iš naujo įvertina šio kuro patogumą.

„Mūsų atliktos apklausos rodo, kad didžioji dalis naujų klientų gamtines dujas būsto šildymui renkasi dėl šio kuro patogumo.

Vis dažniau įvertinamos ne tik pradinės investicijos į šildymo įrangą, bet ir jos eksploatavimo bei priežiūros paprastumas. Švara, saugumas ir laiko taupymas – tai dar keli motyvai, kuriais, rinkdamasi namų šildymo būdą, vadovaujasi tiek jaunesnė, tiek vyresnė klientų karta.

Tai, kad įsivedus dujinį šildymą nereikia ruoštis žiemai, kapoti malkų, jų sandėliuoti, dirbti pečkuriu, valyti katilinės, o sutaupytą laiką galima skirti artimiesiems, laisvalaikiui ir poilsiui, šiuolaikiniams žmonėms yra labai svarbus veiksnys“, – tvirtina L. Liutkevičius.

Jis priduria, kad vis dažniau gyventojai statosi ir renkasi kokybišką bei energetiškai efektyvų būstą. Investuojama ir į modernius dujinius katilus, kurie pasižymi ne tik patogiu įrengimu bei valdymu, bet ir daug didesniu efektyvumu.

„Naujų gamtinių dujų vartotojų skaičiaus augimą lėmė ir per šiuos metus „Lietuvos dujose“ įgyvendintos pertvarkos. Atlikti pokyčiai leidžia dirbti efektyviau, greičiau, labiau atsižvelgti į klientų poreikius ir lanksčiau juos aptarnauti“, – sako bendrovės „Lietuvos dujos“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.