Gavo baltarusiškos elektros smūgį

Dėl Visagino atominės elektrinės statybų projekto, kuris atsidūrė giliausioje stalčiaus kertelėje, galvą pametę konservatoriai turbūt negalėjo patikėti, kad atominė elektrinė gali iškilti visai greta Vilniaus. Tiesa, ji statoma anapus valstybės sienos, Baltarusijos teritorijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 6:16 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:29 AM

Atominio monstro statybos šalia Astravo prasidėjo prieš septynerius metus, bet tuomečiai Lietuvos valdantieji dešinieji buvo neįtikėtinai ramūs, nors, pavyzdžiui, „Lietuvos rytas“ jau tada skambino pavojaus varpais.

Ilgai snūduriavo ir griežtumu garsėjanti prezidentė D.Grybauskaitė. Tiktai šįmet Davose vykusiame pasaulio ekonomikos forume atsibudusi politikė prabilo apie kaimynų statinio grėsmes.

„Astravas – tai Lietuvos karstas. Nesipriešinti statyboms būtų nusikaltimas“, – praėjusį sekmadienį atitarė dešiniųjų patriarchas V.Landsbergis.

Tiesa, jis dar ketvirtadienį kartu su keturiais politikais buvo liepęs Vyriausybei nedelsiant stabdyti Astravo elektrinės statybą. Tačiau, užuot tai padaręs, nenaudėlis premjeras A.Butkevičius išvyko atostogauti.

Todėl vakar, tarsi gavęs nesaugios baltarusiškos elektros smūgį, nutarė prabilti ir V.Landsbergio anūkas.

Anksčiau energetika, matyt, itin menkai domėjęsis, tad daugelį metų dėl kaimynų atominės elektrinės keliamų pavojų tylėjęs jaunasis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vedlys G.Landsbergis paragino valdančiųjų partijų vadovus (tarp jų – ir A.Butkevičių) stoti į bendrą frontą prieš Astravo pabaisą.

Nieko nuostabaus. Prieš kiekvienus rinkimus politikai tampa akylesni, ausylesni ir, žinoma, balsingesni.

Kažin kaip po septynerius metus brandinto grėsmių paskelbimo jaučiasi ištikimiausi konservatorių rėmėjai?

Neatmestina, jog kaskart spausdami elektros jungiklį jie ims baimintis, jog laidais jau teka baltarusiška elektra.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.