Akibrokštas vaikų darželyje: vamzdynus keičia, kai reikia šildyti

Vaikų darželį „Raudonkepuraitė“ lankančių vaikų tėvai pasibaisėję. Kai oras atšalo, ugdymo įstaigoje imta keisti radiatorius. Darželio vadovai teisinosi, kad darbai užtruko dėl nenumatytų aplinkybių.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Darželyje „Raudonkepuraitė“ šildymo sistema keičiama atėjus darganoms. Remonto darbai užtruko, nes vėlai buvo gautas papildomas finansavimas.
Darželyje „Raudonkepuraitė“ šildymo sistema keičiama atėjus darganoms. Remonto darbai užtruko, nes vėlai buvo gautas papildomas finansavimas.
Daugiau nuotraukų (3)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

2016-10-11 13:02, atnaujinta 2017-05-11 03:04

Į Kauno centre esantį darželį „Raudonkepuraitė“ savo vaikus leidžiantys tėvai piktinosi, kad vaikai vykstant remontui vedami į ekskursijas arba būna patalpose, kur griaudi darbininkų keliamas triukšmas, sklando dulkės.

Darželio direktorė Diana Dūdėnienė teisinosi, kad šildymo sistemą reikėjo keisti, nes seni radiatoriai šilo prastai.

Anksčiau atlikti darbų negalėjo, nes jiems nebuvo skirta lėšų.

Vyksta į ekskursijas

Darželį „Raudonkepuraitė“ lanko 72 mažieji kauniečiai. Jie jau kuris laikas turi lankyti ugdymo įstaigą, kai joje vyksta remonto darbai.

Viena darželį lankančio vaiko mama pasakojo, kad rytais dalis vaikų, kurių grupėse vyksta remonto darbai, vedami į kokią nors ekskursiją.

„Pavyzdžiui, ketvirtadienį visi keliavo į J.Naujalio gimnaziją. Oras buvo blogas, pūtė stiprus vėjas, tačiau ekskursija vis tiek vyko“, – pasakojo moteris.

Vaikai kvėpuoja dulkėmis

Pasak kaunietės, kai vaikai grįžta į darželį, būna patalpose, kurios šildomos tik tepaliniais radiatoriais. Vaikai ne tik priversti eiti į lauką ar leisti laiką centralizuotai nešildomose patalpose.

„Vykstant remonto darbams personalui nepavyksta iki galo kruopščiai išvalyti visų patalpų, vaikai kvėpuoja dulkėmis“, – stebėjosi kaunietė.

Penktadienį apsilankius darželyje patalpose griaudėjo triukšmas. Darbininkai montavo signalizacijos sistemą. Dalis patalpų buvo tuščios. Tose grupėse, kur žaidė vaikai, buvo pastatyta ir įjungta po vieną tepalinį radiatorių. Baldai apdengti audeklais.

Radiatorius keičia po darbo

Darželio direktorė D.Dūdėnienė sakė, kad signalizaciją darbininkai gali rengti tik darbo metu. Darželio personalas ir vaikai priklausomi nuo darbininkų darbo laiko.

Vamzdynai ir radiatoriai keičiami savaitgaliais ar darbo dienomis po 18 valandos.

„Iš pradžių buvo suplanuota, kad bus pakeisti tik šildymo vamzdynai.

Tačiau vėliau iš savivaldybės gavome papildomą finansavimą ir radiatoriams pakeisti. Todėl darbai užtruko. Jie turėtų baigtis kitą savaitę“, – sakė D.Dūdėnienė.

Bijojo žiemą sulaukti vamzdynų avarijos

Virginijus Mažeika

Švietimo skyriaus vedėjas

„Kai darbininkai pradėjo keisti šildymo vamzdyną, paaiškėjo, kad jis kur kas labiau sukežęs, nei buvo tikėtasi. Todėl teko atlikti papildomus darbus ir tai užtruko.

Manau, kad geriau buvo vamzdynus ir radiatorius pakeisti šį rudenį, nei laukti kitų metų. Buvo iškilęs pavojus, kad vamzdynai žiemą galėjo sprogti.

Su tėvais remonto darbai buvo aptarti. Didesnė dalis tam pritarė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?