Pernai lietuviai suvartojo daugiau dujų

Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos bendrovės „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT), priklausančios energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“, klientai 2016 metais suvartojo beveik 13 proc. daugiau gamtinių dujų nei 2015 metais.

Praėjusiais metais taip pat augo ir gyventojų dujų poreikiai. Šildymui dujas naudojantys privatūs klientai 2016 metais jų suvartojo beveik 22 proc. daugiau<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Praėjusiais metais taip pat augo ir gyventojų dujų poreikiai. Šildymui dujas naudojantys privatūs klientai 2016 metais jų suvartojo beveik 22 proc. daugiau<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 10:28 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:01 PM

Iš viso pernai LDT klientai suvartojo apie 7,5 TWh gamtinių dujų. Užpernai pardavimai siekė apie 6,66 TWh. Pardavimai verslo klientams išaugo – 11 procentų, gyventojams – 19 proc.

„Įvertinus tai, kad dalis mūsų pernykščių stambių verslo klientų nuo praėjusių metų pradžios visas dujas pagal teisės aktus perka iš SGD terminalo būtinojo kiekio, pardavimai išties džiugina.

Akivaizdu, kad sugebėję įsigyti dujų konkurencingomis kainomis ir sumažinti kainas savo klientams, paskatinome juos rinktis šią kuro rūšį, o taip pat sudarėme galimybes jiems didinti savo verslo bei gamybos apsukas“, – teigė „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Užsitikrinusi diversifikuotą tiekimą LDT pernai kainas verslo klientams mažino du kartus – vidutiniškai 16 proc. nuo kovo mėnesio ir dar apie penktadaliu – nuo spalio iki metų pabaigos.

Praėjusiais metais taip pat augo ir gyventojų dujų poreikiai. Šildymui dujas naudojantys privatūs klientai 2016 metais jų suvartojo beveik 22 proc. daugiau nei 2015 m., o jų skaičius išaugo 5,4 procento – iki 93,77 tūkstančių.

„Dujų vartojimo augimui įtakos turi populiarėjantis dujinis šildymas – dėl mažų kainų ir savo patogumo, be abejo, ir žemesnės temperatūros praėjusių metų pradžioje ir pabaigoje“, – sakė M. Mikalajūnas.

Būstą dujomis šildantiems gyventojams gamtinės dujos 2016 metų antrąjį pusmetį, palyginus su pirmuoju, atpigo 14-15 proc., o palyginus su 2014 metų pradžia – net 33 procentais. Šias žemas kainas „Lietuvos dujų tiekimas“ išlaikys dar iki 2017 metų vidurio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.