Lietuvos saulės pramonę gožia kinų šešėlis

Bankrotai šienauja Europos ir JAV saulės elementų ir modulių gamyklas, kurios neatlaiko konkurencijos su pigiais kinų gamintojais. Lietuvos saulės pramonės įmonės, planavusios sukurti galingą gamybos ir kompetencijų centrą, skaičiuoja nuostolius, tačiau viliasi, kad išsilaikyti pavyks su nestandartiniais gaminiais, rašo „Verslo žinios“. 

Bankrotai šienauja Europos ir JAV saulės elementų ir modulių gamyklas, kurios neatlaiko konkurencijos su pigiais kinų gamintojais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bankrotai šienauja Europos ir JAV saulės elementų ir modulių gamyklas, kurios neatlaiko konkurencijos su pigiais kinų gamintojais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 10:13 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 10:16 AM

Kinai, matydami saulės energetikos perspektyvą, toliau dempinguoja šią rinką. Kasmet jų gamintojams valstybė nurašo milijardines skolas, dauguma kinų kompanijų metai iš metų dirba nuostolingai. Jų strategija aiški – mažomis kainomis išstumti iš rinkos Vakarų gamintojus. O jau tada bus galima pakelti kainas ir kontroliuoti visas rinkas“, – teigė „BOD Group“ valdybos pirmininkas Vidmantas Janulevičius. 

Anot jo, saulės elementų gamybos išlikimas Lietuvoje priklausys nuo ES politikos. Iki 2018 metų pabaigos Kinijoje pagamintiems saulės elementams ir moduliams, įvežamiems į ES, galioja 64,9 proc. muito tarifas. 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.