„Klaipėdos nafta“ atlikti investiciniai sprendimai duoda grąžą

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorės KN (AB „Klaipėdos nafta“) autocisternų užpildymo aikštelė nuo metų pradžios skaičiuoja net 52 proc. išaugusius naftos produktų krovos srautus. Užtikrinti klientų poreikius ir didinti krovos apimtis bendrovę įgalino autocisternų aikštelės modernizacija.    

Užtikrinti klientų poreikius ir didinti krovos apimtis bendrovę įgalino autocisternų aikštelės modernizacija.   <br>E.Petkutės nuotr.
Užtikrinti klientų poreikius ir didinti krovos apimtis bendrovę įgalino autocisternų aikštelės modernizacija.   <br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-19 10:34

Skaičiuojant nuo sausio mėnesio, per KN valdomą autocisternų pildymo aikštelę, kur vykdoma benzino ir dyzelino krova į sunkųjį antžeminį autotransportą, perkrauta apie 132 tūkst. t šviesiųjų naftos produktų, t.y. net 52 proc. daugiau nei rekordinių 2016 m. sausį-birželį, kai krauta apie 87 tūkst. t tokių krovinių. Augimas fiksuotas kiekvieną šių metų pirmojo pusmečio mėnesį. 

Priimti didesnius autocisternų kiekius ir užpildyti jas kuru bendrovei leido laiku atlikti investiciniai sprendimai, numatyti bendrovės strategijoje, bei pasirašytos ilgalaikės ar konkrečius krovos kiekius numatančios sutartys su klientais.

„Naftos produktų versle ko gero vieni iš pagrindinių svertų, kuriais remiantis klientai nukreipia savo krovinius, yra terminalo lankstumas ir gebėjimas priimti skirtingus produktus bei greitai tvarkyti krovinių srautus. Matome, jog  sprendimas plėsti gamybinius pajėgumus iki 8 autocisternų užpildymo skirtingais produktais linijų duoda grąžos nuo pirmojo eksploatacijos mėnesio. Svarbu ir tai, jog turime sutelktą ir profesionalią komandą, kuri priima naujus iššūkius ir su jais susitvarko“, – komentuoja Mindaugas Jusius, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius. 

KN autocisternų aikštelės modernizavimas buvo vienas iš KN strategijos iki 2020 m. projektų. Įgyvendintų darbų vertė siekia apie 2,5 mln. eurų. Iki rekonstrukcijos naftos terminale buvo eksploatuojami 4 šviesiųjų naftos produktų perpylimo prietaisai. Po rekonstrukcijos jų skaičius padvigubėjo, o vietoje 2 autocisternų užpildymo vietų atsirado dvi papildomos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.