Provokacija: Rusijoje sulaikytas apie Ignalinos AE norėjęs kalbėti Lietuvos pilietis

Sankt Peterburge (Rusija) policija pertraukė nepriklausomų ekspertų konferenciją, kurioje kalbėta apie išvadas dėl Leningrado atominės jėgainės blokų eksploatacijos. 

ignalinos atominė elektrinė, ae, branduolinio kuro saugykla, branduolinis kuras,laikinoji panaudoto kuro saugykla<br>D.Umbraso nuotr.
ignalinos atominė elektrinė, ae, branduolinio kuro saugykla, branduolinis kuras,laikinoji panaudoto kuro saugykla<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 3:32 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:37 PM

Konferenciją organizavo nepelno organizacija “Dekomissija”, praneša svoboda.org.

Į renginį atėjęs policininkas pareikalavo visų dalyvių užsieniečių pateikti dokumentus.

Tuomet buvo sulaikytas buvęs Černobylio ir Leningrado atominių elektrinių darbuotojas Vladimiras Kuznecovas. Pagal dokumentus šiandien jis – Lietuvos pilietis. Priežastimi sulaikyti lietuvį tapo jo turistinė viza. Tam, kad galėtų dalyvauti panašiose konferencijose, V.Kuznecovas turėjo turėti humanitarinę vizą. Vyrui skirta 5 tūkst. rublių bauda. 

Konferencijoje dalyvavo kelių valstybių atominės energetikos specialistai, tarp kurių yra svečių iš JAV.

V.Kuznecovas renginyje turėjo skaityti pranešimą apie tai, kaip buvo stabdoma Ignalinos atominė jėgainė, tačiau įsikišus policijai vyras to nespėjo padaryti. 

Organizacijos “Dekomissija” vadovas Olegas Bodrovas pasakojo, kad į renginį policininkai atėjo lydimi Sankt Peterburgo televizijos kanalo “78” darbuotojų. O.Bodrovas mano, kad eksperto sulaikymą lėmė jo pilietybė.

Kad policininkai atėjo sulaikyti konkrečiai lietuvio, liudija ir tai, jog policija gerokai anksčiau turėjo visų V.Kuznecovo migracijos dokumentų kopijas.

V.Kuznecovas buvo vienas tų, kurie likvidavo Černobylio atominės jėgainės avariją. Sovietų Sąjungoje jis buvo komandiruotėje Ignalinos atominėje elektrinėje. Neseniai vyras patyrė insultą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.