Po neramumų Saudo Arabijoje - naftos kainos šuolis

Nafta antradienio Azijos prekybos metu iš esmės išlaikė pirmadienį pasiektą prieaugį, kuris buvo didžiausias per pastarąsias šešias savaites, praneša „Reuters“.

Rinkas pirmadienį pakylėjo žinia apie Saudo Arabijos princo Mohamedo bin Salmano inicijuotą kovą su korupcija, kuria princas siekia sustiprinti savo valdžią.<br>123rf.com nuotr.
Rinkas pirmadienį pakylėjo žinia apie Saudo Arabijos princo Mohamedo bin Salmano inicijuotą kovą su korupcija, kuria princas siekia sustiprinti savo valdžią.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2017, 1:20 PM

Pirmadienį 3 proc. šoktelėjusi JAV „West Texas Intermediate“ rūšies nafta antradienį smuktelėjo vos 4 centais, iki 57,31 dolerio už barelį.

„Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina krito 5 centais bei siekė 64,22 dolerius už barelį. Praėjusios prekybos sesijos metu abiejų rūšių nafta buvo pasiekusi aukščiausią tašką nuo 2015 m. vidurio.

Rinkas pirmadienį pakylėjo žinia apie Saudo Arabijos princo Mohamedo bin Salmano inicijuotą kovą su korupcija, kuria princas siekia sustiprinti savo valdžią.

Šeštadienio naktį buvo sulaikyta keletas korupcija įtariamų princų, milijardierių, politikų bei kitų įtakingų Saudo Arabijos veikėjų.

Be to, pastaruoju metu pasunkėjo ir šalies santykiai su Iranu. Saudo Arabijos vadovaujama bei prieš Jemeno hučių judėjimą kovojanti koalicija pirmadienį paskelbė uždaranti visas sienas su Jemenu. Saudo Arabija bei jos sąjungininkai teigia, kad dėl konflikto kaltas yra Iranas, tad šalis pasilieka teisę atsakyti į „priešiškus“ Irano veiksmus.

Tačiau analitikai mano, kad situacija Saudo Arabijoje šalies energetikos politikos iš esmės nepakeis.

Rinkas taip pat palaiko ir sumažėjęs naftos tiekimas bei išaugusi paklausa. Jungtinėse Valstijose veikiančių naftos platformų skaičius praėjusią savaitę sumažėjo aštuoniomis.

Autorius: Paulius Viluckas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.