Rinkų apžvalga: gresia ekonomikos nuosmukis

Ketvirtadienį Europos centrinis bankas (ECB) sumažino bazinę palūkanų normą nuo 1 iki 0,75 proc., o tai yra žemiausias lygis per visą istoriją. Euras krito kitų pagrindinių valiutų atžvilgiu, trijų didžiausių biržų akcijų indeksai žaliuoja. Mario Draghi, ECB vadovas, šiam banko sprendimui skirtoje spaudos konferencijoje išreiškė susirūpinimą Europos ekonomikos perspektyvomis. Anot jo, ekonomikos augimas vėl silpnėja ir išlieka rizika, kad artimiausiu metu ekonomika toliau smuks. Taip pat neatmetamas scenarijus, kad iš finansų rinkų krizė gali persimesti į kitus sektorius.

Neatmetamas scenarijus, kad iš finansų rinkų krizė gali persimesti į kitus sektorius.<br>V. Balkūnas.
Neatmetamas scenarijus, kad iš finansų rinkų krizė gali persimesti į kitus sektorius.<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2012, 8:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:50 AM

Anglijos bankas bazinės palūkanų normos nepakeitė, ji išlieka 0,5 proc., tačiau 50 mlrd. svarų sterlingų papildė monetarinio skatinimo programą. Viso Jungtinės Karalystės monetarinio skatinimo biudžeto dydis dabar sudarys 375 mlrd. svarų sterlingų. Ketvirtadienį skolinimosi ir indėlių palūkanų normas sumažino ir Kinijos centrinis bankas. Norėdami paskatinti stringantį ekonominį augimą palūkanų normų mažinimo kinai imasi antrą kartą per mėnesio laikotarpį.

Volkswagen (VW) sutiko nupirkti likusią dalį, 50,1 proc., Porsche verslo už 4,46 mlrd. eurų. Atitinkama dalis Porshe nuosavybės įvertinta 3,88 mlrd. eurų. Į pardavimo kainą įskaičiuojami ir dividendai, kurie būtų išmokėti dabartiniams Porsche akcininkams. Įmonių susijungimas planuotas nuo 2009 m., kai Porsche mėgindama nupirkti Volkswagen, didžiausią automobilių gamintoją Europoje, išpūtė savo skolą virš 10 mlrd. eurų. Volkswagen vertina Porsche verslą 20 mlrd. eurų, taigi sandoris iš VW perspektyvos tikrai apsimokėjo. Ketvirtadienį VW akcijos kaina kylo apie 6%, Porsche akcija atsidarymo metu šoktelėjusi apie 5,7 proc. dienos eigoje pasikoregavo ir buvo pakilusi apie 1 proc.

Ketvirtadienį po JAV nepriklausomybės dienos atostogų į finansų rinkas grįžo amerikiečiai. Paskelbta apie sumažėjusį naujų bedarbystės paraiškų skaičių, o JAV indeksų ateities sandoriai likus pusvalandžiui iki biržos atsidarymo buvo pakilę daugiau nei pusę procento. Pirmadienį pradedami skelbti įmonių antrojo ketvirčio veiklos rezultatai. Sezoną tradiciškai pradeda aliuminio gamintoja Alcoa, pirmoji bendrovė iš Dow Jones Industrial Average indekso, kurį sudaro 30 stambiausios kapitalizacijos JAV įmonių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.