Rinkų apžvalga: JAV užmigo, o Europa niekaip negali pabusti

Po penktadienį paskelbtų prastų JAV darbo rinkos rodiklių savaitės pradžia pasaulio finansų rinkose prasidėjo neigiamomis nuotaikomis. Pirmadienį Azijos akcijų indeksai smuko apie 1,5-2 proc., o svarbiausių Europos akcijų indeksų vertės beveik nepakito.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-07-09 18:44, atnaujinta 2018-03-18 07:31

Penktadienį pranešta, kad didžiausia pasaulio ekonomika – JAV – per praėjusį mėnesį sukūrė gerokai mažiau naujų darbo vietų negu buvo tikėtasi. Per birželio mėnesį JAV sukurta 80 tūkst. daugiau darbo vietų nei buvo prarasta, tačiau prognozuota, kad šis skaičius sudarys 97 tūkstančius. Lėtėjantis darbo vietų augimas (pirmasis per 3 metus JAV gamybos sektoriaus smukimas) didina spaudimą JAV Federalinio rezervų bankui vykdyti tolesnę monetarinio ekonomikos skatinimo politiką. Šios savaitės trečiadienį Federalinio rezervų banko valdybos nariai rinksis į susitikimą, kuriame bus aptariamos ekonomikos vystymosi kryptys. Šio susitikimo pranešimas finansų rinkų dalyviams gali pateikti užuominų, ar Federalinis rezervų bankas pasiruošęs imtis dar vieno ekonomikos skatinimo etapo.

Tuo tarpu, pirmadienį Kinijoje paskelbti vartotojų kainų indekso duomenys. Pranešta, kad Kinijoje infliacija praėjusį mėnesį buvo mažiausia nuo 2010 m. sausio. Dėl to spekuliuojama, kad Kinijos centrinis bankas gali imtis tolesnių ekonomikos skatinimo priemonių, kadangi infliacija šalyje kol kas nėra problema.

Skelbiama, kad Ispanijos ministras pirmininkas M. Rajoy gali artimiausiomis dienomis paskelbti trečią taupymo priemonių įvedimo etapą. Valdžios atstovai skelbia svarstantys padidinti degalų ir mokesčių lengvatas turinčių produktų tarifus. Ispanijos ekonomika ir vėl nugrimzdo į recesiją, o valdžia dėl to nesugeba sumažinti biudžeto deficito. Šiuo metu Ispanijos biudžeto deficitas yra vienas iš didžiausių euro zonoje. Pirmadienį Ispanijos 10 m. obligacijų pajamingumai padidėjo iki 7,07 proc. – pavojingos ribos, po kurios Graikija, Airija ir Portugalija paprašė tarptautinės finansinės paramos. Taigi, panašu, kad euro zonos viršūnių susitikimo nutarimai nenuramino finansų rinkų dalyvių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.