„General Electric“ vadovas: „Atominės energijos kainą sunku pateisinti“

Atominė energija, palyginti su kitais šaltiniais, yra tokia brangi, kad tapo „tikrai sunku“ ją pateisinti, teigia Jeffas Immeltas, vadovaujantis vienam didžiausių atominės energijos gamybos įrangos tiekėjų „General Electric“ (GE).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2012, 5:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:02 PM

GE yra viena iš strateginio investuotojo į Visagino atominę elektrinę „Hitachi-GE“ savininkių. „Šiandienos pasaulis iš tiesų yra dujų ir vėjo energijos pasaulis“, - interviu „The Financial Times“ teigė J. Immeltas, kalbėdamas apie du elektros energijos šaltinius, kurių link, anot jo, suka daugelis valstybių, nes gamtinės dujos „ilgam atpigo“, rašo vz.lt.

„Kai kalbuosi su naftos kompanijoms vadovaujančiais vyrukais, jie sako, žiūrėk, nuolat randama vis daugiau dujų. Tiesiog sunku pateisinti atominę energetiką, tikrai sunku. Dujos yra tokios pigios ir nuo tam tikros ribos iš tiesų valdo ekonomiškumas, - sakė J. Immeltas. - Taigi aš manau, kad tam tikras dujų ir (arba) vėjo, arba saulės energijos derinys - štai kur matome judant daugelį valstybių.“

GE vadovas komentuoja atominės energetikos perspektyvas po JAV skalūnų dujų pasaulio energetikos sektoriuje sukelto perversmo, 2011 m. atominės nelaimės Fukušimoje bei elektros gamybos iš atsinaujinančių šaltinių kainų kritimo.

Skalūnų dujų gamybos šuolis gamtinių dujų kainas JAV nuleido į žemiausią lygį per 10 metų ir, kai kurių analitikų manymu, ši tendencija paplis.

J. Immeltas buvo linkęs sumenkinti poveikį, kurį besikeičiančios energetikos tendencijos gali padaryti tokioms kompanijoms, kaip GE, kuri pernai skelbė 13 mlrd. Amerikos dolerių pelną ir parduoda gaminius kiekvienam didesniam energetikos sektoriui - dujų, vėjo, atominės energijos, naftos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.