Vyrai į fondus investuoja daugiau nei moterys

Vyrai į fondus „Danske“ banke per pirmus 8 šių metų mėnesius investavo 56 proc. daugiau lėšų nei moterys. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu skirtumas buvo dar didesnis – tada vyrai į fondus investavo 4 kartus daugiau lėšų nei moterys. Statistika rodo, kad vyrai ir moterys taip pat skirtingai vertina riziką.

Moterys ir praėjusiais, ir šiais metais investavo atsargiau ir rinkosi obligacijų fondus.<br>123rf.
Moterys ir praėjusiais, ir šiais metais investavo atsargiau ir rinkosi obligacijų fondus.<br>123rf.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 5:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:08 PM

Šiais metais 5 proc. visų lėšų moterys investavo į labiau rizikingas priemones - akcijų fondus. Vyrų investicijose akcijų fondai šiais metais sudarė 37 proc. Praėjusiais metais akcijų fondų dalis moterų ir vyrų investicijose atitinkamai siekė 29 proc. ir 68 proc.

„Moterys ir praėjusiais, ir šiais metais investavo atsargiau ir rinkosi obligacijų fondus. Vyrai ankstesniais metais daugiau investavo į akcijų fondus, bet šiemet jie taip pat linkę prisiimti mažesnę riziką. Tad anksčiau buvęs žymus skirtumas tarp vyrų ir moterų investavimo elgesio sušvelnėjo“, - sako Darius Kuzmickas, „Danske“ banko Investavimo ir taupymo paslaugų departamento direktorius.

Lyginant 2012 m. su 2011 m., gyventojai šiemet kur kas daugiau investuoja į obligacijų fondus nei į akcijų fondus. Lėšos, skirtos obligacijų fondams, per 8 praėjusių metų mėnesius sudarė 30 proc. visų investicijų į fondus, o šiemet jau 70 proc. Atitinkamai investicijos į akcijų fondus pernai sudarė 61 proc., o šiemet - 25 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.